Община Дупница има утвърден проект за изграждане на нов център

...
Община Дупница има утвърден проект за изграждане на нов център
Коментари Харесай

Дупница с проект за нов младежки център

Община Дупница има одобрен план за създаване на нов център за образованието на към 450 младежи на възраст от 10 до 29 години. До месец ще бъде пусната мярката за финансиране на юношески центрове в страната, за което са утвърдени 23 общини, измежду тях  е и Дупница, споделиха от администрацията.

Новият юношески център ще е в бившето военно отделение – известно като КЕЧ, където постройките бяха порутени, рискови, падаха и бяха  съборени от екипи на Общината. Министерският съвет към този момент трансферира безвъзмездното право на благосъстоятелност на общината, която задели средства за изработването на план за построяването на юношески център. Проектът планува открита повърхност, състояща се от пространство с разнообразни арт работилници и креативен ателиета, места за отдих, спортни площадки, културни прояви навън, като само някогашната административна постройка ще се резервира и ще се употребява още веднъж за администрация, там ще се обитава информативен център. Заложените финансови средства за всеки център в страната по Програмата са в порядъка от 1,4 до 1.8 млн. лв..

Очаква са такова финансиране да получи и Община Дупница. Сега  се работи по техническата документи.“ До месец чакаме да бъде пусната мярката за финансиране на юношески центрове и Община Дупница незабавно ще входира документите за създаване на подобен в региона на КЕЧ-а“, разгласи  зам.-кметът по икономическите действия на града Олга Китанова.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР