Община Добрич търси чрез съда 1 милион и 100 хиляди

...
Община Добрич търси чрез съда 1 милион и 100 хиляди
Коментари Харесай

Община Добрич търси чрез съда 1,1 млн. лв. за забавени такси за отпадъци

Община Добрич търси посредством съда 1 милион и 100 хиляди лв. от община Балчик за забавени такси за боклуци. Сумата е насъбрана от началото на годината за сметта, която се извозва от претоварната станция в крайморския град до депото в село Стожер и от отчисленията към Регионална ревизия по околната среда и водите във Варна.

Девет общини вземат участие в съдружие „ Управление на отпадъците – Регион Добрич ”, което построи депото в Стожер. Водеща в него е община Добрич и по тази причина е ангажирана да заплаща таксите за оператора на сметището и на Екоинспекцията във Варна. На територията на Балчик е построена претоварна станция със сепаратор, която обслужва и общините Шабла и Каварна. От там отпадъците, които не подлежат на преработване, се извозват до депото в Стожер. Кметът на Балчик Николай Ангелов отхвърля да заплаща под претекст, че сътрудниците му не са се разплатили за сепарирането.

Йордан Йорданов, кмет на община Добрич: “Ние би трябвало да вземаме от нашата план-сметка, с цел да погасяваме техните отговорности. Иначе поносим наказания от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна “.

Кметът на Балчик съобщи, че община Шабла дължи към 100 хиляди лв., а Каварна – 600 хиляди

Мариян Жечев, кмет на община Шабла: „ Всичко, което е фактурирано към нас от претоварна станция Балчик и получено като фактури в община Шабла, е разплатено “.

Нина Ставрева, кмет на община Каварна: „ Общата сума, която община Каварна дължи на претоварната в Балчик, на депото в Стожер и отчисленията към Регионална инспекция за опазване на околната среда на база на общия тонаж боклуци е 187 261 лв. “.

Мариян Жечев и Нина Ставрева обявиха, че заплащат двойно за едни и същи боклуци, тъй като се извозват в депото в Стожер без да се сепарират.

Мариян Жечев: „ Не може през лятото, когато отпадъкът е очевидно повече от половината опаковки, да имаме сепарация 5, най-много 10% ”.

Кметът на Балчик даде обещание да преведе дължимите от общината

400 хиляди лева до края на предходната седмица, само че това не се случи. Днес кметът на Каварна Нина Ставрева изпрати писмо до сдружението за привикване на общо заседание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР