Община Добрич ще изтегли нов банков кредит от 1 280

...
Община Добрич ще изтегли нов банков кредит от 1 280
Коментари Харесай

Добрич ще изтегли кредит от 1 280 000 лева

Община Добрич ще изтегли нов банков заем от 1 280 805 лв., реши общинският съвет на свое съвещание през днешния ден, заяви Българска телеграфна агенция. Общинският дълг ще бъде стихотворец поради "недостиг на средства, зародил при краткотраен касов раздор по бюджета за 2017 година ".

Кметът на Добрич Йордан Йорданов разясни,че обстановката е подбудена от наложената финансова промяна по плана за построеното районно хранилище за твърди битови боклуци с европейски средства. Вместо да получи направени разноски общината би трябвало да възвърне на оперативната стратегия "Околна среда " - 2007-2013 година над 1 422 000 лв..

Общината към този момент изплаща и заем от 1 700 000 лв. от фонд "ФЛАГ ",за да се издължи на общините-партньори по плана - Добричка и Тервел, направили строителни работи.

Министерството на финансите прихваща средства от целевата дотация за финансовата стратегия на общината и от общата изравнителна дотация по различен безлихвен заем по плана - по реда на Данък добавена стойност, сподели Йордан Йорданов.

Заместник-кметът по финансовите въпроси Елка Димова добави, че новият кратковременен заем ще бъде с закрепена рента до 2.5 на 100 и ще бъде основан залог върху сегашни и бъдещи доходи на общината. По думите й се чака договорът с банка да бъде подписан при започване на ноември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР