Община Димитровград продължава инициативата за повдигане на българския дух с

...
Община Димитровград продължава инициативата за повдигане на българския дух с
Коментари Харесай

Димитровград отново реализира Будители по булеварда

Община Димитровград продължава самодейността за покачване на българския дух с плана " Будители по булеварда ". Общо 17 пана с изобразени на тях видни просветители и кирилицата във връзка идният Ден на българската книжовност, култура и просвета - 24 май са ситуирани върху колоните по централната градска алея на бул " България ".

Значимо място в плана е отделено на основателите на нашата книжовност Светите братя Кирил и Методий и на кирилицата с фрагмент от Химна на българската култура " Върви народе възродени ". Пана с ликовете на Константин Преславски, Черноризец Храбър, Симеон Велики, Свети Цар Борис Покръстител, Васил Априлов, Добри Чинтулов, Петър Берон, Добри Войников, Софроний Врачански, Иван Вазов, Христо Ботев, Г.С.Раковски, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски припомнят за просветителското им дело и поздравяват жителите с идния празник.

Сред цитатите са и мъдрите думи на един от най-видните български журналисти и поети Петко Рачов Славейков " Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си ".

Идеята " Будители по булеварда " бе осъществена за първи път от община Димитровград във връзка Деня на националните будители - 1 ноември със поръчката тя да се развива във времето, където на колоните на аркадата на централната алея да намират място почтени българи, съдействали за съхраняването и въздигането на българския дух. Проектът започва с шест знакови за българската история фигури
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР