Община Девин подготвя санкция за фирмата, извършваща снегопочистването на нейна

...
Община Девин подготвя санкция за фирмата, извършваща снегопочистването на нейна
Коментари Харесай

Община Девин санкционира фирмата за снегопочистване

Община Девин приготвя глоба за компанията, извършваща снегопочистването на нейна територия. Причина за това са многочислени сигнали за непочистени и неопесъчени улици, оповестяват от локалната администрация.
„ Зимното поддържане на общинската пътна мрежа в града и по обитаеми места се прави от " Виаконсултинг - 5 " ЕООД. С сдружението е подписан контракт за период от пет години, считано от 20.12.2017 година Според контракта компанията е длъжна да прави снегопочистването, опесъчаването и поддържането на улиците в града и пътната мрежа до всички обитаеми места през зимния сезон. На 5 и 6 февруари е установено, че въпросната компания няма нужния механически и учредителен капацитет, с цел да се оправя с сходни обстановки “, се споделя в известие на управлението.
През последните няколко дни в община Девин постъпили многочислени сигнали на локални поданици и кметове на села за непочистени и неопесъчени пътища и улици.
„ Село Осиково остана в клопката на снежната завивка, без компанията да може да реагира, което сложи в риск популацията и предизвика напрежение. След бързата интервенция на управлението на общинска администрация пътят за Осиково беше продънен. Предстои да бъдат направени констативни протоколи и да се наложат наказания на компанията “, сочат още от локалната администрация.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР