Община Чирпан да бъде водещ партньор по проект със сръбската

...
Община Чирпан да бъде водещ партньор по проект със сръбската
Коментари Харесай

Община Чирпан стартира европейски проект за подкрепа на туризма с международни партньори

Община Чирпан да бъде водещ сътрудник по план със сръбската побратимена община Пантелей и черногорската Тиват.

Това разискаха на работна среща кметът Ивайло Крачолов, кметът и  председателят на Общинския съвет в Пантелей Наташа Станкович и Саша Новичевич и делегация от Тиват.

„ Проектът, който ще разработим с деяние 24 месеца, цели разпространение на исторически, културни и естествени забележителности посредством образуване на събития във всяка община, издаване на рекламни материали, придобиване на техника, създаване на дребномащабна инфраструктура, представяне пред Европейска комисия на общ конгрес в Брюксел и други Предстои присъединение и на още един интернационален сътрудник, който ще бъде разгласен до дни и до края на м. ноември планът би трябвало да бъде подаден “, сподели кметът Крачолов след завръщането си от сръбския град. Проектното съдействие ще показа спецификата на районите, административния потенциал и ще подкрепи развиването на туризма.

Общата сума,  за която четирите интернационалните сътрудници могат да  аплайват е 1,5 млн. евро по  Програмата за транснационално съдействие „ Дунавски район “ 2021-2027. Това е вторият интернационален план, който създава Община Чирпан, след концепцията за музей на лавандулата, подаден за финансиране по европрограма от МИГ-Чирпан.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР