Община Чепеларе продължава с дейностите по проект „Интегриран подход за

...
Община Чепеларе продължава с дейностите по проект „Интегриран подход за
Коментари Харесай

Община Чепеларе благоустроява градския парк по проект



Община Чепеларе продължава с дейностите по план „ Интегриран метод за развиване на културни и естествени обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция “ с благоустрояване на градския парк.

Община Чепеларе започва строителните действия по благоустрояване на градски парк в Чепеларе. Те се осъществят в границите на план „ Интегриран метод за развиване на културни и естествени обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция “ (INTEGRA_TOUR), финансиран по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020. Срокът за осъществяване на дейностите е до края на месец ноември 2021 година До момента са отстранени старите настилки и са демонтирани остарелите и амортизирани детски уреди. Положена е нова настилка по стълбищата в парка. Предстои да бъдат построени нова алейна мрежа, писта за тичане, зони за отдих, три детски площадки, енергоефективно осветяване, както и да бъде инсталирано ново съоръжение – пейки и кошчета за боклуци.

Досега по плана е реконструиран и освежен Музеят на Родопския карст, който е неповторим по рода си и е единственият музей на пещерите в Югоизточна Европа. Благоустроено е пространството към Паметника на починалите във войната чепеларци. Извършено е туристическо маркетингово изследване на туристическите културни и естествени обекти на територията на община Чепеларе. Особен акцент в плана е създаването на театър „ Звук и светлина” – „ Паметта на Чепеларе “. Чрез софтуерно приложение за смарт телефони и таблети се дава безвъзмездна опция на туристите и гостите да се срещнат с „ Дигитален азбучник със забележителностите”, съдържащ информация за туристическите обекти на общините Чепеларе и Просочани на български, гръцки и британски език.

С реализацията на план „ Интегриран метод за развиване на културни и естествени обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция “ (INTEGRA_TOUR) се цели запазване и възстановяване на локалната просвета, монументи и естествени туристически запаси и разпространение на разнообразни форми на туризъм, които обезпечават благоприятни условия за взаимоотношение сред туристите и локалните поданици. Подобрява се и разбирането на другите култури, традиции, метод на живот, обичайни познания и вярвания.

Настоящата обява е основана в границите на план „ Интегриран метод на културни и естествени обекти в Чепеларе и Просочани, Гърция ((INTEGRA_TOUR) Договор № В2.6с.01/31.08.2017, който се реализира с финансовата поддръжка на Програма INTERREG V-A „ Гърция-България, 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция - България. Отговорността за наличието на документа се носи от Община Чепеларе и при никакви условия не може да се смята, че този документ отразява формалното мнение на Европейския съюз и Управляващия орган.





Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР