Община Бяла в Русенска област е сред първите в страната,

...
Община Бяла в Русенска област е сред първите в страната,
Коментари Харесай

Първа община у нас затвори всичките си детски градини

Община Бяла в Русенска област е измежду първите в страната, която затвори за визити детските градини. Причината е високата заболеваемост от COVID-19, която през последните 14 дни доближи 917 на 100 000 души.

Освен учениците, от през днешния ден у дома остават и над 300 деца, които посещават две детски градини и 6 филиала в община Бяла. За родителите това е стеснение, защото множеството би трябвало да излязат в отпуск. Притеснява ги и фактът, че не е ясно докога детските градини ще останат затворени.

Решението за затварянето на детските градини е на общинския спешен щаб в Бяла.

" Детските градини са под юрисдикцията на общината, с цел да създадем това, което е нужно, да понижим опцията от разпространяване от COVID-19 и това е предложено на кмета на общината, който прекратява със своя заповед заниманията в детската градина ", съобщи Евгени Димов, заместник-кмет на Община Бяла.

По думите му до затварянето на детските градини се е стигнало, тъй като в множеството случаи децата са вирусоносители и разпространители на болестта.

" Неудобство е за самите родители, които нямат към този момент отпуски или са изчерпали своите отпуски, невъзможността да получават и някакви помощи на база онлайн образование на децата от предучилищните групи. Но се надяваме, събирайки информация за тяхната заболеваемост, при реализиране на нужния %, да отправим искане към министъра на образованието за прекосяване в онлайн среда на образование при учебните групи ", добави Евгени Димов.

През идващите дни ще се реши дали детските градини ще отворят порти според от данните за заболеваемостта.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР