Община Бургас стартира нова стажантска програма в сферата на детското

...
Община Бургас стартира нова стажантска програма в сферата на детското
Коментари Харесай

Община Бургас стартира нова стажантска програма за студенти по медицина в детските градини и училищата

Община Бургас започва нова стажантска стратегия в областта на детското и учебно опазване на здравето, а задачата е обезпечаване в детските градини и учебните заведения на задоволително висококвалифицирани медицински експерти – лекари, лекарски асистенти, медицински сестри и други Програмата ще се извършва в партньорство с Факултетите по " Обществено здраве “ и " Медицина “ към Университет " Проф. доктор Асен Златаров “.

" След влизането на студенти по педагогика в бургаските детски градини през лятото, от през днешния ден разгласяваме нова стажантска стратегия този път за студенти по медицина в детското и учебно опазване на здравето. Тя ще даде опция на студентите, учещи медицина, да стартират работа в действителна среда. По този метод студентите ще натрупат професионален опит, а работата им ще бъде приета като стаж “, показа кметът Димитър Николов.

Програмата е ориентирана напълно към студентите по медицина и здравни грижи от специалностите – " Лекар “, " Лекарски помощник “ и " Медицинска сестра “ в системата на общинското детско и учебно опазване на здравето.

От стажантската стратегия могат да се възползват всички студенти от посочените специалности, подали Заявление в свободен текст с приложено към него Уверение, издадено от Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ за приключен 2, 3 или 4 курс.

Стажът ще бъде през летните месеци 18.07 – 15.09.2022 година за период не по-малък от един месец. Студентите ще извършват своите отговорности под управлението на медицински експерти. Възнаграждението на стажуващите ще бъде в размер на 90% от главното месечно заплащане на медицински експерт в " Детско и учебно опазване на здравето “.

За спомагателни информация за програмата искащите могат да получат на тел.: 056 860 920, e-mail: [email protected] или на тел.: 056 842 076, e-mail: [email protected].
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР