Община Бургас планира развитието на града за много години напред.

...
Община Бургас планира развитието на града за много години напред.
Коментари Харесай

Общинa Бургас започва подготовка за реализиране на бъдеща лодкостоянка в местността „Кьошето“

Община Бургас възнамерява развиването на града за доста години напред. Посоките, в които той може да пораства, не са доста, защото се намира сред морето и три езера. Една от бъдещите нови жилищни зони на Бургас е местността " Кьошето ". Там има опция напред във времето да се построи още една предпазена лодкостоянка, сходна на тези, които Общината към този момент осъществя в " Крайморие " и Ченгене скеле. За задачата още занапред би трябвало да се планува опция до нея да се прокара път.
Във връзка с идно отваряне на мярка 1.8. " Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки ", бранш " Инвестиции ориентирани към създаване и/или рационализация на лодкостоянки ", и късия показателен период за кандидатстване за финансиране на планове по мярката, е належащо Община Бургас оптимално бързо да обезпечи планова подготвеност на обект: " Изграждане на предпазена лодкостоянка, ситуирана югоизточно от УПИ I, кв.30 /ПИ, с идентификатор 07079.20.470/по проекта на м. " Ъгъла ", з-ще кв. " Сарафово ", гр. Бургас, в рамките на ПИ с идентификатор 07079.1.1474 по КК на гр. Бургас и в прилежащата му акватория на Черно море ".
Именно по отношение на това предугаждане, на 25.01.2021 година, от 12:00 часа, според условията на 62а, ал.3, по отношение на чл.127, ал.1 от Закон за устройство на територията, Община Бургас ще организира публично разискване на предложение за изменение на ПУП-ПР за УПИ I, предназначен " за озеленяване ", в кв. 30 по проекта на околност " Ъгъла " (бивша околност " Кьошето " ), землище на кв. " Сарафово ", ПИ с идентификатори 07079.20.470 по КК на гр. Бургас. Изменението на ПУП-ПРЗ е належащо по отношение на обезпечаване на устройствена основа и застраховане с довеждаща инфраструктура на построяването на предпазената лодкостоянка в рамките на аграрен парцел /ПИ/ с идентификатор 07079.1.1474 по кадастралната карта /КК/ на гр. Бургас и в прилежащата му акватория на Черно море.
Заради епидемиологичната конюнктура, разискването ще бъде в платформата ZOOM. На самата дата, 25 януари, в раздел Новини на общинския уебсайт (https://www.burgas.bg/bg) ще откриете обява с линк към интернет " стаята ", в която ще се приказва по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР