Община Бургас отстранява най-много проблеми по сигнали на гражданите, а

...
Община Бургас отстранява най-много проблеми по сигнали на гражданите, а
Коментари Харесай

Дупка или теч? Мобилно приложение помага за решаване на общински проблеми

Община Бургас отстранява най-вече проблеми по сигнали на жителите, а администрацията на Варна е най-бавна и неефективна. Това демонстрира анализът на мобилната платформа „ Сиви”.

Мобилната платформа работи просто – снимате, подавате сигнала, той автоматизирано се оформя като тъжба и праща в общината.

Данните демонстрират, че най-вече сигнали постъпват от София – за юли те са били над 7700.

В Бургас обаче най-успешно вземат решение проблемите – там са реагирали и отстранили на над 60% от сигналите.

Огромна дупка до неотдавна тормозела водачите от целия квартал „ Красно село”. При едно от прекосяванията си Здравко Илиев изкривява джантата си в кратера. Решава да качи сигнала в мобилното приложение и казусът скоро е решен.

Най-малко сигнали са разрешили във Варна. Заради дупките Кристиян Дремджиев се е отказал от колата си и към този момент се придвижва със скутер.

„ Кметът прави единствено нови булеварди, само че тези улици, които са квартални, не се ремонтират въобще”, посочи той.

От общината твърдят, че даже изпреварват законовия двумесечен период за отговор на сигналите на жителите и вземат решение проблемите им бързо.

„ До 30 юни имаме подадени над 3700 сигнала, от които повече от 2700 са завършени напълно, останалите са в развой на обработка”, съобщи Нора Момчева, секретар на Община Варна.

В приложението постъпват по 600-700 сигнала дневно. Всеки сигнал за същия проблем генерира още тъжби и притиска институциите.

„ Ако даден човек опита да подаде сигнал самичък, да го напише, да отиде до общината и да го внесе, ще му отнеме повече време и резултатът би бил по-слаб”, уточни Мартин Димитров от мобилното приложение „ Сиви”.

Мобилната платформа към този момент има над 100 хиляди консуматори. А защо най-често алармират хората? Оказва се, че най-честите проблеми са свързани с дупките по пътищата, погрешно паркирали коли, както и запушени шахти около дъждовете в последно време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР