Община Бургас извърши цялостен ремонт на път BGS1033. Той осигурява

...
Община Бургас извърши цялостен ремонт на път BGS1033. Той осигурява
Коментари Харесай

Община Бургас ремонтира важен път, свързващ няколко населени места

Община Бургас извърши повсеместен ремонт на път BGS1033 . Той обезпечава директни връзки сред голям брой обитаеми места . Обновено е трасе с дължина близо 5 километра . Извършено е изцяло фрезоване на остарелия и полагане на три пласта нов асфалт . Подменени са носещите пластове. Осъществено е профилиране на банкети, разчистване на канавки и пътни уреди. Остават някои довършителни действия. Сега се доставя чиста пръст за оформяне на цветарници, в които по-късно ще бъде засадена растителност.

Този общински път свързва първокласния I-6 „ София-Бургас “ с Автомагистрала „ Тракия “ и минава през гр. Българово, където живеят над 1500 поданици. Той е построен при започване на 20 век. След това е кърпен и поддържан, само че не и главно ремонтиран.
 Община Бургас
Пътят дава главен транспортен достъп за жителите на гр. Българово до околните обитаеми места и общинския център гр. Бургас. По него минава пътникопотокът от и за Автомагистрала “Тракия “. Той е съществена връзка сред Северна и Южна България в оста Русе – Варна – Малко Търново. Всяка година се следи увеличение на трафика по него, защото за пътуващите от София по Автомагистрала „ Тракия “ в посока Слънчев бряг и назад, това е най-пряката връзка. По този път минава и целият товарен транспорт, приближаващ от север през гр. Айтос към Пристанище Бургас. След ремонта са усъвършенствани фрапантно експлоатационните му характерности, което го прави по-удобен и безвреден.
 Община Бургас
Строителните действия са осъществени по план BG16RFOP001-7.001-0038 „ Пилотна самодейност за съгласуваност в Югоизточния район – Подобряване на свързаността на второстепенната и третостепенната пътна мрежа в област Бургас с Трансевропейската транспортна мрежа за товари и пасажери посредством реорганизация на пътища, в това число строителство, реорганизация, рехабилитация и ремонт (основен и/или текущ) на републикански, горски и общински пътища “, сбъднат с финансовата поддръжка на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 посредством ЕФРР. Той се извършва в партньорство сред Агенция „ Пътна инфраструктура “, Община Бургас и ЮИДП-Сливен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР