Община Бургас изготви проект за Подробен устройствен план - План

...
Община Бургас изготви проект за Подробен устройствен план - План
Коментари Харесай

Oбщина Бургас и хората от Острица 1 и Острица 2 решават заедно обхвата на бъдещите обслужващи улици

Община Бургас изготви план за Подробен организационен проект - План за улична регулация на селищните формирания " Острица 1 " и " Острица 2 ". Предложеното градоустройствено решение дава старт на развой, който да докара до построяването на модерна инфраструктура в двете селищни формирания, ситуирани покрай кв. " Банево ".  
Още преди обнародването на плана в Държавен вестник беше проведена специфична среща, по време на която локалните поданици бяха предизвестени да търсят единодушие между тях и да създадат авансово своите забележки, с цел да се предотвратят междусъседски разногласия от кое място тъкмо да мине нова улица, които могат да стигнат до съд и да забавят нещата с години.  
 1487 зрелостници от 15 образователни заведения изпраща Бургас 1487 зрелостници от 15 образователни заведения изпраща Бургас
Едно от най-емоционалните и празнични събития – обичайното изпращане на зрелостниците, се завръща през тази година. 1487 абиту...
Впоследствие постъпиха над 60 запитвания и възражения, касаещи габарита на плануваните улици и понижаване на засегнатите елементи от парцелите.  
В петък кметът Димитър Николов дойде на място и показа ново предложение за осъществяване на обслужващите улици за плановата територия, което планува отделяне на няколко съществени транспортни трасета с габарит 9-10 м., включващ две ленти за придвижване и два тротоара за пешеходци. В останалата част за вилната зона се плануват обслужващи улици, оптимално съобразени с имотните граници, при съблюдаване нормативни условия за най-малък габарит.
До края на седмицата в уеб страницата на Община Бургас ще бъде оповестен новият вид на плана, дружно с баланс на площите за засегнатите парцели. В едномесечен период по-късно заинтригуваните лица още веднъж могат да насочат оферти и възражения, касаещи създаването.  
В новия Подробен устройствен план са планувани трасета на улици, както и терени, нужни за разнообразни механически уреди - електрически трансформатори, ВиК уреди, които да тласкат вода нагоре, защото регионът е хълмист, и други. С влизането в действие на новия проект може да се премине към правене на механически планове за бъдещата инфраструктура. Следва пробутване на кабели, тръби и друга подземна инфраструктура, преди да се пристъпи към поетапно създаване и асфалтиране на улици. 
 Представиха новия медицински програмен продукт, който ще бъде внедрен в бургаските детски градини и учебни заведения Представиха новия медицински програмен продукт, който ще бъде внедрен в бургаските детски градини и учебни заведения
Кметът Димитър Николов и представители на високотехнологичната компания „ Смарт Софтуер Системс “, които подариха на Община Бур...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР