Община Бургас е започнала нова проверка за незаконно строителство в

...
Община Бургас е започнала нова проверка за незаконно строителство в
Коментари Харесай

Общински служители в Бургас пак ще мерят парника на Доган в Росенец

Община Бургас е почнала нова инспекция за нелегално строителство в така наречен морски сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк " Росенец " край Бургас. Това излиза наяве от информация, предоставена на от гражданския деятел Николай Неделчев. Тя е била получена в отговор на въпроси, заложени по Закона за достъп до социална информация.

Проверката визира оранжерията на Доган, в която той отглежда, по личните му думи

рози, домати и биокраставици

За нея стана известно по време на гражданските митинги от лятото на 2020 година, проведени в " Росенец ".

Проверките на Община Бургас в лятната резиденция на Доган започнаха незабавно след митингите. Те откриха няколко противозаконни постройки в парцела, като една от тях бе точно оранжерията. За всички тях бяха издадени заповеди за премахването им.

 Съдът анулира разрушаването на противозаконна оранжерия в лятната резиденция на Доган Съдът анулира разрушаването на противозаконна оранжерия в лятната резиденция на Доган

При първата инспекция чиновниците на Община Бургас откриха, че оранжерията е с повърхност от 500 кв. м. Издадената заповед за премахването й обаче падна в съда, защото съгласно назначеното експерт оранжериите са три с обща повърхност от 912 кв. м. На съображение на това разминаване Върховният административен съд анулира издадената заповед за унищожаване с претекста, че няма по какъв начин да стане ясно, коя от трите оранжерии предстои на срутване. При назначената нова инспекция в този момент

общинските чиновници в Бургас ще създадат втори опит

да измерят вярно квадратурата на парниците.

Всичко за противозаконното строителство в сараите на Доган -

Междувременно от отговори на въпроси, заложени от народния представител Ивайло Мирчев до районния министър Андрей Цеков излиза наяве, че година, откакто строителния надзор в Бургас стартира административно произвеждане за унищожаване на противозаконната кейова стена пред резиденцията на Доган, няколко институции протакат процедурата и се пробват да осуетят събарянето й.

Според отговора на Андрей Цеков районната дирекция " Национален строителен надзор " в Бургас която към този момент бе издала констативен акт за унищожаване на противозаконния обект, е решила да желае мнения от две други районни институции - Инспекцията по околната среда и водите в Бургас и Басейнова дирекция " Черноморски регион " във Варна.

Oще за кея на Доган четете

Основанията за новата процедура по искане на мнения са в

две хипотези, съобразени с разпореждания на Административно-процесуалния кодекс

Първата от тях е, че с премахването на кейовата стена на притежателя могат да бъдат нанесени " несъразмерни вреди ". Втората е, че при разрушаването на стоманобетонната структура на околната среда могат да бъдат нанесени вреди.

 В В " Хермес Солар " към този момент са получили акта на строителния надзор за унищожаване на кея на Доган

Според информацията, предоставена от Андрей Цеков, още при започване на март от Басейнова дирекция са дали отговор, че не възразяват процедурата по унищожаване на градежа да продължи. Становище на строителния надзор обаче и до този миг няма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР