Община Бургас е внесла в Общинския съвет докладна записка, която

...
Община Бургас е внесла в Общинския съвет докладна записка, която
Коментари Харесай

Община Бургас: Няма да оттеглим докладната за етажните паркинги

Община Бургас е внесла в Общинския съвет докладна бележка, която планува изработването на план за изменение на подробния организационен проект в комлекс „ Възраждане “. Това е стъпка към построяването на етажен паркинг в тази жилищна зона. Подобно оборудване би решило в огромна степен казусът с автомобилния трафик и паркирането в необятния център, оповестяват от пресслужбата на администрацията.

Изявлението идва на фона на възраженията против построяването на етажни паркинги, изразениот страна на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите.

От Общината заявяват, че няма да отдръпват докладната и акцентират, че това ерационално решение за проблемите с обезпечаването тук-там за престой на колите.

По-рано тази година администрацията организира анкета измежду жителите на к-с „ Възраждане “, в която те трябваше да дефинират най-хубавите местоположения за създаване на оборудванията. В допитването бяха дадени пет оферти, като най-голяма поддръжка получиха 3 от тях- 31.5 % събира Локация 1: сред ул. „ Дебелт “ и ул. „ Цар Калоян “, ул. „ Любен Каравелов “ и ул. „ Васил Левски “. На второ място по брой събрани точки бе ул. „ Дебелт “ и ул. „ Цар Калоян “, ул. „ Ал. Стамболийски “ и ул. „ Сливница “. На трепа позиция остана предлагането за създаване на етажен паркинг сред ул. „ Цар Самуил “, ул. „ Македония “, ул. „ Цар Калоян “ и ул. „ Дебелт “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР