Община Бургас е одобрена да бъде водещ партньор на проекта

...
Община Бургас е одобрена да бъде водещ партньор на проекта
Коментари Харесай

Заснемат покривите на Бургас за слънчеви панели

Община Бургас е утвърдена да бъде водещ сътрудник на плана „ Градове, захранвани от слънцето. Да отключим слънчевия капацитет на Бургас и София. (Слънчеви градове) ”, финансиран от Европейската самодейност за климата (EUKI). При осъществяването му тя ще си партнира със Столична Община и Българска слънчева асоциация.

Целта е основаване и използване на ефикасни ограничения и принадлежности, които да улеснят жителите, институциите и представителите на бизнеса в градовете Бургас и София при вземането на решение за вложение във фотоволтаични централи върху покривите на постройките, в които живеят, работят или упражняват комерсиална активност.

За да започва дейно взаимоотношение сред сътрудниците, би трябвало да се подпише общо съглашение. Затова кметът Димитър Николов изиска от локалния парламент да поддържа самодейността на идващото си съвещание.

* Определяне на капацитета на градовете Бургас и София за произвеждане на слънчева сила.

* Извършване на уместно снимане на териториите на Бургас и София от въздуха. Определяне на броя панели на база снимане и обработка на информацията.

* Актуализиране на енергийните тактики на двата града въз основа на новата информация.

* Разработване на обществена цифрова платформа. Синхронизиране на информацията в Географска информационна система платформа със свободен достъп.

* Създаване на елементарен за приложимост модул, където всеки ползвател след избиране на покривно пространство може да види информация за:

- Броя на панелите, които могат да се поставят;

- Количество сила, която би могла да се генерира;

- Количество лично ползване, което може да се покрие със слънчева енергия;

- Години за възвръщане на инвестицията и други

* Обучения за разяснение на изискванията за кандидатстване с планове за ВЕИ.

* Техническа помощ за жители. Изготвяне на справочник за осъществяване на фотоволтаична централа (от концепцията до въвеждането в експлоатация).

* Създаване на енергиен офис за даване на административна и техническа помощ на жители и бизнес, обвързвана с енергийна успеваемост и ВЕИ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР