Община Бургас е изправена пред проблем с броя на паралелките

...
Община Бургас е изправена пред проблем с броя на паралелките
Коментари Харесай

Общински съвет-Бургас „гаси пожари“ заради липсата на места в училищата

Община Бургас е изправена пред проблем с броя на паралелките в учебните заведения , които се оказват незадоволителни за учениците и най-много тези в кварталите. Причината не е нарасналата раждаемост, а нарастването на механичния приръст и настаняването на от ден на ден млади фамилии в Бургас от други градове и от чужбина. 

Това стана ясно по време на днешната сесия на Общински съвет-Бургас, където бе взето решение да се провиснал 53 000 лв. от бюджета за ремонт на пространства в ОУ „ Христо Ботев “ в квартал „ Сарафово “. Мярката е нужна, защото за идната образователна година е належащо да бъде основана нова паралелка , заради многото подадени заявки от възпитаници. За задачата би трябвало да бъдат основани две нови стаи , в които децата да учат.

Първата ще се нуждае от избиването на прозорци , боядисване и ремонт на таваните. Втората ще бъде обособена във физкултурния салон на учебното заведение. По този метод краткотрайно ще се покрие нуждата на всички възпитаници, до момента в който бъде приключен новия корпус на постройката. 

Подобен проблем има и в различен разрастващ се бургаски квартал – „ Крайморие “ . В момента Община Бургас възнамерява да построи ново учебно заведение там , за който е очакван терен, само че за строителството сега има административни спънки. Теренът е благосъстоятелност на Министерството на образованието и културата, което от своя страна го е предоставило на държавно сдружението „ Летни лагери и отдих “. В момента трите страни са изправени пред сериозен проблем, защото се оказва, че теренът няма по какъв начин да бъде трансфериран на Община Бургас, в това число с продажба.

Поради тази причина ще се наложи занапред да бъде определено ново място , на което образователното заведение да бъде построено и по този метод да се реши казуса с неналичието тук-там за децата в „ Крайморие “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР