Община Благоевград ще преведе 10 500 лева по набирателната сметка,

...
Община Благоевград ще преведе 10 500 лева по набирателната сметка,
Коментари Харесай

Община Благоевград дава 10 500 лв. на потърпевшите от опожарения блок

Община Благоевград ще преведе 10 500 лв. по набирателната сметка, разкрита от представители на етажната благосъстоятелност на опожарения блок в кв. „ Струмско “, за правене на план за увеличаване на стоманобетонната структура на блока, оповестиха от Общината.

По-рано тази седмица кметът Илко Стоянов организира среща със притежателите на жилища, на която бе реализирано единодушие за това парите да бъдат ориентирани непосредствено към тях, вместо към проектантска компания , каквото решение бе взето през май от Общински съвет по предложение на администрацията.

Целта е да бъде реализирана оптималната бистрота, а засегнатите фамилии сами да могат да изберат проектанти, с които да работят. По този мотив кметът внесе и изключително предложение до Общински съвет, с което изиска смяна на събитията. 

По време на провелата се среща преди дни, кметът Илко Стоянов съобщи, че главната цел е хората да съумеят да се върнат в домовете си допустимо най-скоро . „ След правене на плана ще има изясненост за нужните средства за възобновяване на вредите оттук насетне.

По този метод ще можем да стартираме и втория стадий от благотворителната акция, по време на който ще имате моето цялостно подпомагане , както до момента “, разяснява Илко Стоянов. 

От възникването на пожара досега Община Благоевград оказва непрекъсната поддръжка на нуждаещите се хора от засегнатия блок. Заявилите предпочитание фамилии бяха настанени в жилища от аварийния фонд на Общината.

Беше направено проучване на блока, което Община Благоевград пое като разход, беше назначена и външна експертна комисия за оглед, също така бяха закупени и нужните телескопични подпори и същите бяха инсталирани безплатно.

В края на предходната година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите фамилии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР