Община Благоевград и Фондация Америка за България“ организират еднодневен фестивал

...
Община Благоевград и Фондация Америка за България“ организират еднодневен фестивал
Коментари Харесай

Благоевград ще е домакин на фестивала „Америка среща България“ на 17 септември

Община Благоевград и Фондация „ Америка за България “ провеждат еднодневен фестивал „ Америка среща България “ в Благоевград на 17 септември, от 10:30 до 17:00 ч., на площад „ Георги Измирлиев “. Той се организира в границите на оповестената от общината самодейност „ Пулсът на Благоевград “ през септември 2022 година

Фестивалът ще показа на жителите и гостите на Благоевград атрактивни занимания, работилници и артикули, плод на българо-американското партньорство в областите предприемачество и бизнес с идея, културно-исторически и естествен туризъм, обучение и гражданско общество, придружени от спектакъл и музика навън, храна и питиета. Събитието е уместно за всички възрасти и ще има по нещо за всеки усет и интерес.

„ Америка среща България “ в Благоевград ще започва в 10:30 ч. с обиколка из града на „ Маршируващите звезди на Златица “ учебен оркестър по американски модел към Община Златица и СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – гр. Златица. В 11:00 ч. кметът на община Благоевград Илко Стоянов и президентът на Фондация „ Америка за България “ госпожа Нанси Шилър ще открият събитието на пл. „ Георги Измирлиев “. Участват организации от цялата страна като спектакъл „ Нокс “, Малка театрална компания,ДарПазар, Българска фондация Биоразнообразие, Враца Велообщество, КаритАрт, TimeHeroes , „ Музеен детски ъгъл “ на РИМ-Благоевград и доста други .

Пълната стратегия на фестивала може да намерите на страницата на събитието във фейсбук

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР