Община Благоевград е осъдена да заплати 2,5 милиона лева на

...
Община Благоевград е осъдена да заплати 2,5 милиона лева на
Коментари Харесай

Съдът осъди община Благоевград да плати 2,5 млн. лв. на фима, построила басейн

Община Благоевград е наказана да заплати 2,5 милиона лв. на компания, построила преди 8 години закрития плувен басейн в квартал " Еленово ". Решението е на Върховния касационен съд и не предстои на обжалване. Паралелно със правосъдните каузи прокуратурата беше сезирана за осъществено закононарушение от строителя, общински чиновници и районната дирекция Строителен надзор, само че следствието не е завършило, оповестява БНР.

Плувният басейн беше построен със средства, обезпечени от страната, като тогавашният кмет Атанас Камбитов подписа контракт на инженеринг с локална компания на стойност 2.4 милиона лв.. Обектът беше приключен през 2015 година и пуснат в употреба в навечерието на локалните избори, макар че в документите липсват подписани акт 12 и акт 15.

Как и кой е подписал финалния акт 16 е един от претекстовете преди две години да бъде сезирана прокуратурата. Междувременно фирмата-изпълнител е предявила искания към общината за още 1,4 милиона лв. в допълнение направени разноски при строителството, макар че при договорите на инженеринг цената не предстои на актуализация, настояват специалисти. 

Трима кметове отхвърлят да изплатят спомагателните пари и въпросът отива в съда. Освен това предходният градоначалник Илко Стоянов сезира прокуратурата с изказванието, че там са осъществени закононарушения. Резултат от следствието обаче няма. 

Преди дни излезе и окончателното решение на Върховен касационен съд, съгласно което община Благоевград би трябвало да изплати на компанията, построила плувния комплекс, дружно с лихвите, като цената е 2.5 милиона лв., колкото е и сумата по построяването на басейна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР