Община Благоевград е домакин на Европейска мрежа за минимален доход,

...
Община Благоевград е домакин на Европейска мрежа за минимален доход,
Коментари Харесай

Община Благоевград посреща кампанията Европейска мрежа за минимален доход на Министерството на труда и социалната политика

Община Благоевград е хазаин на Европейска мрежа за най-малък приход, проведена от Министерството на труда и обществената политика. Кампанията ще се организира в Благоевград на 28 май. Началото ще бъде сложено с Кръгла маса от 10:00 часа в зала № 5 в постройката на общинска администрация.

Участие ще вземат представители на МТСП, синдикати, Неправителствени организации, задгранични посетители, участващи в акцията, представители на локалната власт, представители на гражданското общество. Кампанията ще продължи на площад „ Македония “ от 16.00 часа със събитие навън (хепънинг), където ще бъде показана културно – осведомителна стратегия. Нейната цел е да разпространява българското творчество и просвета.

В рамките на акцията два специфични европейски рейса, с деятели и доброволци, ще потеглят от Брюксел и ще обиколят 32 страни (всички страни-членки на Европейски Съюз, както и Сърбия, Македония, Норвегия и Исландия). Те ще стопират на избрани места във всяка страна и ще организират събития за въвеждане на съответни минимални приходи.

Кампанията се организира във всички страни на Европейски Съюз и е подкрепена и финансирана от Европейската комисия за нуждата от въвеждане на съответен най-малък приход за да се обезпечи по-добър живот на европейските жители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР