Община Берковица зарадва малчуганите от детските градини в града с

...
Община Берковица зарадва малчуганите от детските градини в града с
Коментари Харесай

Община Берковица подари безплатно театрално представление на малчугани от града

Община Берковица зарадва малчуганите от детските градини в града с гратис театрално зрелище. Народно читалище " Иван Вазов - 1872 " даде сцена за постановката " Неродена мома " по българска национална приказка.
Над 160 деца от ДГ " Малина ", ДГ " Звънче " и " ДГ " Пролетна дъга " се потопиха с неспокойствие и нескрити страсти в историята на българската национална приказка. В " Неродена мома " - от върха на дървото до дъното на дълбокия бунар те откриха един прелестен свят на обич и естетика, на правдивост и честен ред, за които всяко положително сърце мечтае.
Представлението е по план " Спектакли за всяко българско дете " на фондация „ Арте Вива “, финансиран от Министерството на културата и е ориентиран към децата в дребните обитаеми места в България, в които достъпът до културни събития е усложнен, и е извънредно скъп и нужен за обогатяване на културния живот на децата в Берковица.
Община Берковица поддържа твърдо концепцията за показване на безвъзмездни куклено-театрални представления, които ще допринесат за образоването и възпитанието на децата и ще ги приобщят към света на театъра. Инициативата е впечатляваща и потвърждава, че взаимните старания сред неправителствена организация, страна и община могат да работят дружно в името на децата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР