Община Берковица ще закупи мобилен кардиологичен кабинет по проект, съобщиха

...
Община Берковица ще закупи мобилен кардиологичен кабинет по проект, съобщиха
Коментари Харесай

Община Берковица закупува мобилен кардиологичен кабинет /снимка/

Община Берковица ще закупи мобилен кардиологичен кабинет по план, оповестиха от локалната администрация.
В града се е провела взаимна начална конференция в осъществяване на дейностите по план „ Повишаване на успеваемостта на общинската здравна помощ в граничния район Берковица – Бъйлещ (HEALTHEFF) “, съфинансиран от Европейския Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване в границите на Програмата Interreg V-A Румъния-България.
Община Берковица е водещ сътрудник по плана, а от румънска страна е община Бъйлещ. Предвид епидемиогичната конюнктура срещата с румънските сътрудници се организира онлайн.
На конференцията бяха показани задачите, сътрудниците и плануваните за осъществяване в границите на плана действия.
В събитието взеха присъединяване кметът на Община Берковица Димитранка Каменовa, кметът на Община Бъйлещ Костел Пистриту, екипите на плана от България и Румъния, представители на МБАЛ – Берковица ЕООД, чиновници на Общинска администрация – Берковица, лекари, публицисти, представители на целевата група по плана.
В резултат от осъществяването на плана ще бъде закупено съоръжение за лечебните заведения в двете общини, като за община Берковица е планувано закупуване на мобилен кардиологичен диагностичен кабинет за осъществяване на прегледи в отдалечените обитаеми места. Ще бъде направено и изследване на главните аргументи за заболеваемостта в района и ще се изготви Наръчник за здравословен живот. Продължителността на плана е 24 месеца. Общият бюджет е 1 450 529.96 евро, от които на община Берковица - 753 074.10 евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР