Община Белград ще внесе предложение, в което ще иска уреждане

...
Община Белград ще внесе предложение, в което ще иска уреждане
Коментари Харесай

Община Белград иска закон за използването на тротинетки

Община Белград ще внесе предложение, в което ще желае споразумяване със закон на потреблението на тротинетки предвид на обстоятелството, че има огромен брой тъжби от жители, заяви през днешния ден заместител кметът на сръбската столица Горан Весич, представен от вестник "Блиц ".

"Това е парадоксална обстановка - в случай че карате велосипед, ви би трябвало каска, в случай че карате мотор, също би трябвало да имате каска и брошура за ръководството му, а в случай че карате тротинетка не ви би трябвало нищо! При това се движите със скорост, с която съвсем без проблеми може да убиете човек ", сподели Весичи уточни като горещ проблем обстоятелството, че за тротинетките към момента няма съответни правила.

Той уточни, че тротинетките са "опасни и за водачите, и за пешеходците ".

"Движението им би трябвало да бъде контролирано от закона. Смятам това за извънредно значимо, тъй като в действителност стана доста рисково. Вървите по тротоара и се страхувате, че някой ще ви удари. Те даже нямат звънец ", сподели Весич.

Той още един път съобщи, че ще желае от страната незабавно да уреди използването на тротинетки, "за да бъдем всички ние сигурни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР