Община Банско качи във фейсбук страницата си трогателно послание към

...
Община Банско качи във фейсбук страницата си трогателно послание към
Коментари Харесай

Банско с трогателно послание към англичаните


Община Банско качи във фейсбук страницата си прочувствено обръщение към британските туристи.

"Временно прощаване & FAREWELL

To our British Guests

Драги съграждани-англичани, тия дни осъмваме в Банско без вашето наличие, без уличните диалози сред нас – на долнокачествен български и неприятен британски.

Дойде рисково време, което ни раздели. В последно време Банско са напуснали 342 британски туристи. И ние искахме престоят на туристите тук да продължи, тъй като Банско е международно прочут курорт и състезателен център. И ние губим от вашето неявяване – губим другарства, губим контакти, губим доходи.

Въведената над града ни карантина учуди и самите нас. И ние бяхме неподготвени за една опасност, каквато не познавахме от края на Втората международна война.

Нашата община направи каквото беше по силите й да направи това спешно време по-търпимо. Нашият другар Джеймс Хюс беше в основата на организацията за отпътуването на английските туристи. Пред последната седмица осигурихме заслон и храна за над 100 англичани. Разбира се, помогнахме и на доста съветски, украински и други задгранични посетители.

Ние, банскалии, сме твърди и мъчно завързваме другарства. Но когато го създадем, то е до момента в който над Пирина изгрява слънцето.

Сбогуването на Банско с „ неговите “ англичани е краткотрайно. Скоро ще изпием по една нашенска ракия за здраве дружно.

Come back soon!

We miss you, ле?! "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР