Община Банско е подготвила богата програма по повод празника на

...
Община Банско е подготвила богата програма по повод празника на
Коментари Харесай

Община Банско с богата програма за празника на града


Община Банско е подготвила богата стратегия във връзка празника на града 5 октомври.

С поредност от събития със съдействието на културните и спортните организации в града ще бъде маркирана 106-годишнината от освобождението на Банско, оповестяват от общината. Празничната стратегия стартира на 1 октомври с начинания, ориентирани към децата на курортния град. Детският състезателен празник ще премине под мотото "Растем здрави и мощни ". Велородео с колела и тротинетки, спортна игра "Удари перото най-далеч " и още доста занимания чакат малчуганите в Градския парк от 16:30 ч.

На 2 октомври танцов състав "Пиринско въодушевление " ще означи 10 години от основаването си с фолклорния театър "Една приказка до безкрайност ".

"Родовата памет споделя " е заглавието на ретроспективна галерия на родословни дървета на известни бански семейства, направени от Маргарита Асенова Голева. Изложбата, проведена от Музеен комплекс - Банско, ще бъде открита на 3 октомври от 17:30 ч. в Дома на изкуствата. По време на проявата ще се състои и награждаването на призьорите в състезанието "Красивите градини на Банско ".

На 4 октомври от 17:30 ч. деца със специфични потребности от Детски център "Здравец " и възпитаници от общинските учебни заведения в града ще вземат участие в детски спектакъл по претекстове от една от най-популярните книги за деца "Мечо Пух ".

Празничният 5 октомври ще стартира с тържествена света литургия в хлама "Св. Троица ". С възпоменание пред паметника "Банско помни героите " ще бъдат почетени всички герои, дали своя жертвен принос за свободата на планинския град. Програмата ще продължи с риболовния шампионат "Детето рибар без дрога " на язовир "Белизмата ", с детска кинопанорама и с разкриване на "Ултрамаратон Пирин Ултра 2018 ". От 18.30 часа на площад "Никола Вапцаров " е началото на празничния концерт с присъединяване на Орлин Горанов и самодейни сформира от общината, който ще приключи с многоцветна заря и илюминации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР