Община Айтос трябва да измени Общия устройствен план (ОУП), за

...
Община Айтос трябва да измени Общия устройствен план (ОУП), за
Коментари Харесай

МРРБ: Община Айтос трябва да измени ОУП, за да се проектира обходен път

" Община Айтос би трябвало да промени Общия организационен проект (ОУП), с цел да се проектира обходен път, който да изведе тежкия трафик отвън града ". Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков , който посети мястото на тежката злополука, която стана през септември и лиши живота на млад татко и двете му деца.

" В признатия през 2018 година Общ устройствен план на Айтос за жалост няма очакван обходен път. Затова сме тук да предложим да се направи план на този път, само че главната самодейност би трябвало да е на общината.
 БГНЕС
Изисква се и кръгово кръстовище, само че самодейността отново би трябвало да е на общината. Проблемите са такива, че би трябвало да се вземат решение по легален ред. Съжалявам, в случай че не ви харесва. Изменението на проекта е ангажимент на общината ", съобщи Шишков.

Кметът на Айтос Васил Едрев обаче не се ангажира със периоди. " Не мога да дам отговор. Аз би трябвало да съм наясно с реда и процедурите " , добави кметът на Айтос. От Министерство на регионалното развитие обявиха, че могат да оказват помощ със съфинансиране на плана и пътни специалисти, защото се оказа, че общината не разполага с такива.

Зам.-министър Шишков сподели още, че паралелно с изменението на Общ устройствен план ще стартира и проектирането на обхода, с цел да се съкрати времето за построяването му. За месец от злополуката на пътя е подложен знак, забраняващ прекосяването на ТИР-ове над 12 тона на пътя от Руен за Айтос.
 БГНЕС
Министерство на вътрешните работи сложи и кутия за стационарна камера, която към момента не работи и непрекъснат полицейски патрул на входа на Айтос. Жителите на града, които участваха на срещата на зам.-министър Шишков с кмета на града останаха недоволни от дългите процедури, които предстоят по изменението на проекта и проектирането на обходен път. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР