Община Айтос и ръководството на зоопарка в градя работят за

...
Община Айтос и ръководството на зоопарка в градя работят за
Коментари Харесай

Местят мечките от зоопарка в Айтос в по-широки помещения в гората

Община Айтос и управлението на зоопарка в строя работят за подготовка на планово предложение за привличане на финансиране по Оперативна стратегия „ Околна среда “ за интервала 2021-2027 година . Средствата ще бъдат ориентирани към създаване на нова административна постройка, отделяне на нови площи за мечките и основаване на учебен център на мястото на настоящата меча клетка.

Предложението за безплатна финансова помощ за вложения в Зоопарк Айтос към този момент е утвърдено от общинските съветници в локалния парламент. 

Проектът включва три съществени подобекта, свързани с консервацията на предпазени и застрашени типове и просветителни действия. Първият подобект е построяването на учебен център, до момента в който вторият планува ново местообитание за мечките с повърхност от 4,5 декара в гората край зоологическата градина. Третият подобект включва строителството на нова административна постройка в зоопарка, съдържаща кухня, ветеринарен кабинет, склад и всичко належащо за развъждането на животните.

Проектът сега е в развой на правене на техническа документи, която ще бъде съпроводена от същинския план, към този момент подготвен за показване . След утвърждение от Общински съвет-Айтос, кметът на общината ще бъде акредитиран да предприеме всички нужни стъпки за кандидатстване и осъществяване на плана .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР