Община Асеновград връчи плакет, букет цветя и финансова подкрепа в

...
Община Асеновград връчи плакет, букет цветя и финансова подкрепа в
Коментари Харесай

Шести столетник за годината в Асеновград- дядо Любен Кенанов посрещна рождения си ден с вълнение

Община Асеновград връчи плакет, букет цветя и финансова поддръжка в размер на 300 лв., която бе отпусната с решение на Общинския съвет по предложение на администрацията за последния за годината столетник от града. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Любен Кенанов чества своя юбилеен рожден ден единствено с най-близките си хора заради пандемията от ковид и спазването на противоепидемичните ограничения.



Дядо Любен е шестият гражданин на общината, навършил 100 година през тази година. Развълнуван, той изрази благодарността си към общинското управление за оказаното почитание.

Освен от община Асеновград, столетникът получи поздравления, дарове и медали и от Министерството на защитата, защото е деец от войната. Наградите му бяха връчени от майора от запаса Атанас Хаджиев - ръководител на Областния директорски съвет на Съюза на ветераните от войните в Пловдив.



Снимки: Община Асеновград

Столетникът е роден на 10 декември 1920 година в село Дряново, община Лъки, където приключва образованието си. На фронта отива като боец в IX пехотен пловдивски полк. Там служи седем години и стига до звание "подофицер ". Пенсионира се през 1980 година като чиновник на горското стопанство. Той има трима сина, шест внуци и 11 правнуци, като най-малкият носи неговото име.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР