Община Асеновград спечели финансиране по програма Красива България 2023 г.

...
Община Асеновград спечели финансиране по програма Красива България 2023 г.
Коментари Харесай

Община Асеновград спечели проект за саниране на училището в Мулдава

Община Асеновград завоюва финансиране по стратегия " Красива България ” 2023 година с план: " Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост за постройката на ОУ " Отец Паисий " - с. Мулдава ".
 
Проектното предложение беше направено и подадено от общинска администрация при започване на годината и получи утвърждение с Решение №1 от 13.03.23 година на програмата. Стойността на плана е 264 991 лева
 
По него се планува да бъдат изпълнени строително-ремонтните действия за повишение на енергийната успеваемост на постройката, чрез топлинна изолираност на външни стени посредством полагане на топлоизолационна система, топлоизолиране на покривните пространства и други съпътстващи ремонтни действия.
 
Плановете са строителните действия да бъдат осъществени през летните месеци, когато учениците са във почивка с цел да не се нарушава просветителния развой. А при започване на новата образователна година възпитаниците на школото да стартират занятия в актуализирана и приветлива конюнктура.
 
Очакваните резултати от реализацията на плана са: възстановяване на енергийни характерности на постройката и привеждането й към условията за санитарно-хигиенни правила за топлинен комфорт; понижаване на разноските за сила и на нездравословните емисии; възстановяване на условия за протичане на образователния развой.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР