Община Асеновград спечели финансиране по Програма Красива България – 2023

...
Община Асеновград спечели финансиране по Програма Красива България – 2023
Коментари Харесай

Община Асеновград спечели финансиране за проект по "Красива България"

Община Асеновград завоюва финансиране по Програма " Красива България – 2023 година ". Проектът, по който ще бъдат получени средствата, е " Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост за постройката на ОУ " Отец Паисий " – с. Мулдава ".
 
Проектното предложение беше направено и подадено от общинска администрация при започване на годината и бе утвърдено. Планирано е да бъдат осъществени строително-ремонтни действия за повишение на енергийната успеваемост на постройката. Ще бъде направена топлинна изолираност (12 см.) на външни стени, посредством полагане на топлоизолационна система.
 
Предвидено е топлоизолиране на покривните пространства – слагане на топлоизолация, замаска, нова изолираност (два пласта ламарина по бордове водостоци). Ще бъде заменена отчасти и дограмата – там, където не е подновявана. Предвидени са и други съпътстващи ремонтни действия.
 
Проведена бе процедура по Закона за публичните поръчки и беше определен реализатор. Плановете са строителните действия да бъдат изпълнени през летните месеци, когато учениците са във почивка, с цел да не се нарушава провеждането на образователния развой.
 
В резултат реализирането на ремонта се чака възстановяване на енергийните характерности на постройката и привеждането й към условията на санитарно-хигиенните правила за топлинен комфорт. И още – ще се понижат разноските за електрическа енергия и надлежно – нездравословните излъчвания. Всичко това ще благоприятства подобряването на изискванията за по-доброто протичане на образователния развой.
 
По този мотив зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров посети ОУ " Отец Паисий ", с цел да извърши оглед, преди пускане на действителната работа на терен. Общата стойност на плана е 264  991 лева От тях, 115 000 лева са по Програма " Красива България ", а останалите към 149 000 лева са обезпечени от община Асеновград. Това е 1 от дребното учебни заведения на територията на община Асеновград, които останаха без приложени ограничения за енергийна успеваемост.
 
 Ще санират учебното заведение в асеновградското село Мулдава Ще санират учебното заведение в асеновградското село Мулдава Източник: Община Асеновград
Общинското управление смята, че позитивните резултати, след завършване на ремонтните работи, ще се отразят осезаемо върху бюджета на образователното заведение и ще могат да бъдат отделени средства и за обзавеждане.
 
Припомняме, че преди 2 години беше изпълнен повсеместен вътрешен ремонт на учебното заведение в с. Мулдава. " Надяваме се, че на 15-ти септември ще посрещнем децата в красива и актуализирана постройка, позволяваща ползотворно развиване на образователния развой ", сподели пред присъстващите инж. Димитров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР