Община Асеновград спечели два проекта по програмата на Министерство на

...
Община Асеновград спечели два проекта по програмата на Министерство на
Коментари Харесай

Община Асеновград спечели финансиране за изграждане на модерни спортни площадки в дворните пространства на ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Христо Ботев"

Община Асеновград завоюва два плана по програмата на Министерство на образованието и науката за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общински учебни заведения. Проектните оферти бяха създадени през месец юли от общинска администрация, а с писмо от 17.08.2022г. на МОН получиха утвърждение за финансиране. Двата плана са на обща стойност 223 986,00 лева, като срокът за реализацията им е месец май 2023 година

Единият план ще се осъществя в дворното пространство на ОУ " Христо Ботев " в гр. Асеновград. Там се планува създаване на спортна площадка за мини футбол с повърхност 695,15 кв. м. Площадката ще бъде заградена с ограда с височина от 4 м., с две порти вход-изход и обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние. Предвижда се още изработката на армирана и шлайфана бетонова настилка, върху която ще се инсталира профилирана спортна настилка-изкуствена трева 40 мм с заряд от кварцов пясък и гумена гранула, както и доставка и монтаж на две порти за футбол с размери: 3м. х 2м. в комплект с мрежи към тях.

 В дворните пространства на ОУ В дворните пространства на ОУ " Отец Паисий " и ОУ " Христо Ботев " ще бъдат построени съвременни спортни уреди Източник: Община Асеновград
Вторият план ще се извърши в дворното пространство на ОУ " Отец Паисий " в гр. Асеновград. Там се планува създаване на комбинирано спортно оборудване за баскетбол и волейбол. Спортната площадка ще е с повърхност 623,39 кв. м. и размери 32,30 м. х 19,30 м. Тя ще бъде заградена с ограда с височина от 4 м. Предвидени са две порти вход-изход, както и подходи за хора в неравностойно състояние. За построяването на спортната площадка се планува изработка на бетонова армирана и шлайфана настилка. Специализираната спортна настилка ще бъде изпълнена от каучукова поставка 0,5 см. и трислойна акрилна настилка. Предвидено е още разчертаване на спортните стадиони и доставка и монтаж на нужното съоръжение за баскетбол и волейбол.

Чрез реализацията на двата плана и построяването на съответните спортни площадки да бъде решен дълготраен проблем, обвързван със спортната инфраструктура в двете учебни заведения. Това ще усъвършенства изискванията за осъществяване на образователните часове по физическо образование навън и пълноценното практикуване на спортните действия в двете учебни заведения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР