Община Асеновград продължава с мерките за регулиране редовното изпълнение на

...
Община Асеновград продължава с мерките за регулиране редовното изпълнение на
Коментари Харесай

Община Асеновград санкционира превозвачите от градския транспорт

Община Асеновград продължава с ограниченията за контролиране постоянното осъществяване на графика по разписанията на градския превоз в града. Извършват се ежедневни неочаквани и регулярни инспекции в и отвън работно време на всички автобусни линии в града.
 
При определяне на нарушаване на договорните клаузи, не се изплащат дотациите на превозвачите. За първите 3 месеца от 2023 година този тип глоба за обособените линии е на обща стойност в размер на 31 675 лева (за линия №1 – 15 166 лева.; линия №4 – 16 509 лева.), като следва да бъде изчислена и сумата за април.
 
Последната процедура, извършена по Закона за публичните поръчки (ЗОП), в която са се явили претенденти, е била през 2019 година На 07.05.19 година е подписан контракт със период от 7 години с " Автотранс 2000 ". Година по-късно, на 24.07.20 година в деловодството на общинската администрация е постъпило предупреждение от Иван Чолаков, в качеството си на шеф на компанията. Той е изискал преустановяване на контракта за осъществяване на публичната услуга с предмет " Възлагане на публичен транспорт на пасажери по градски автобусни линии №1 и №6 от Общинската транспортна скица на община Асеновград ".
 
Веднага по-късно, с писмо до регионалния шеф на област Пловдив е поискано да бъде подхваната незабавна мярка, посредством която да бъде позволено " директно възлагане " за осъществяването на социална услуга за транспорт на пасажери по автобусна линия №1 за избран период или до избор на реализатор вследствие на извършена процедура по Закон за обществените поръчки - което от двете събития настъпи по-рано.
 
Разрешението е получено и на 28.09.20 година е подписан контракт с единствения транспортьор, съгласил се да обслужва линия №1 - " Комексмаш - Васил Пиронков ", със период - до избор на реализатор. През последните години за градска автобусна линия №1 е извършена още една социална поръчка за транспорт на пасажери. Желаещи да обслужват този маршрут, обаче, не е имало. Поради неналичието на претенденти процедурата е прекъсната на 10.11.22 година
 
Предстои оповестяването на нова социална поръчка за възлагане на транспорт по транспортната скица на община Асеновград. В това число и за градски рейс по линия №1. Общинската администрация продължава да търси разновидности за справяне с казуса и да прави всички нужни законови дейности за обезпечаване на транспортите по транспортните схеми.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР