Община Асеновград привлече нови инвестиции, като кандидатства и беше одобрена

...
Община Асеновград привлече нови инвестиции, като кандидатства и беше одобрена
Коментари Харесай

Община Асеновград привлече нови инвестиции със спечелен проект

Община Асеновград притегли нови вложения, като кандидатства и беше утвърдена за финансиране по Проект „ Красива България “ – Мярка М01 „ Подобряване на публичната среда в обитаемоте места “.

С обезпечените средства ще бъде осъществен ремонт на постройката на общинската администрация, която e една от дребното общински здания с неизпълнени енергийни ограничения, само че с огромно натоварване. Ежедневно в нея работят десетки чиновници и се посещава от стотици жители.

Същата е въведена в употреба през 1986 година Прозорците на фасадата са с алуминиеви еднокамерни рамки и с неприемливи топлотехнически параметри. Извършено е енергийно проучване на постройката, което е открило, че при съществуващото й положение тя е неефективна в енергийно отношение. Причина за това са огромните топлинни загуби и главно - амортизираната дограма. Същата ще бъде сменена с нова, притежаваща съответните енергийни коефициенти, като ще бъдат осъществени и всички съпътстващи действия по ремонта.

При осъществяване на ремонтните действия ще бъдат разкрити нови работни места. Между 25% и 45% от наетите за осъществяването на обекта служащи ще бъдат хора, които са безработни, регистрирани в Дирекция „ Бюро по труда “ – Асеновград. По този метод общината спомага за понижаване на безработицата в района и оказва поддръжка на безработни в годината, белязана от Коронавирус рецесията.

Проектът „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на община Асеновград “ е на обща стойност 287 012,88 лв.. По „ Красива България “ се обезпечават 120 000 лв.. Останалите 167 012,88 лв. са съфинансиране, от страна на община Асеновград. Срокът за осъществяване е до края на 2021 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР