Община Асеновград прие мерки за подпомагане на населението в условията

...
Община Асеновград прие мерки за подпомагане на населението в условията
Коментари Харесай

На входните врати на карантинираните в Асеновград поставят обозначителна бележка

Община Асеновград одобри ограничения за подкрепяне на популацията в изискванията на изключително състояние, сподели кметът на общината Христо Грудев. По думите му от хората не се изисква нищо друго, с изключение на да не се събират на групи, да стоят надалеч един от различен, да не излизат, в случай че нямат работа на открито. Апелирам и родителите да не събират децата си по детските площадки, защото обстановката е в действителност сериозна, приканва кметът.

По думите на Грудев даването на безвъзмездна храна по плана " Топъл обяд " няма да затваря. Дейностите ще бъдат изпълнявани по график, както до момента, като са подхванати нужните санитарно-хигиенни процедури. При потребност от подпомагане и за въпроси във връзка с включване в обществената столова, може да позвъните на 0893 772 773. Община Асеновград има подготвеност да оказва помощ и на нуждаещи се възрастни и трудноподвижни хора, за които е належащо да се пазарят хранителни артикули и медикаменти. Това ще правят доброволци, които ще подкрепя активността на " Домашен обществен патронаж ". За това хората, които имат потребност от този тип поддръжка могат да позвънят на телефон 0896 893 765. Доброволците ще имат за задача да почистват, пазарят или носят храна на нуждаещите се. С цел отбягване скупчването на доста хора на едно място ще се усили часовият диапазон за даване на храна и при двете обществени услуги.

Работни екипи ще обхождат непрестанно търговски обекти и публични места, като ще наблюдават да не се струпват групи от хора на едно място. До момента са осъществени инспекции на 46 обекта в града, обезпечена е организация по този начин, че да не се струпват доста хора пред огромните търговски вериги.

И в Асеновград са затворени читалища, библиотеки, музеи и пенсионерски клубове, частни занимални и курсове, както и общинската детска млечна кухня. Онлайн образование се организира всеки образователен ден, като се организират по график уроци за затвърждаване на знанията.

На входните порти на карантинираните жители ще се сложи обозначителна записка. Извършва се дезинфекциране на съдовете за боклуци, въведен е ред за обслужване на автогарата и жп гарата. Забранено е провеждането на обичайния пазар в четвъртък. Няма да се позволява осъществяване на активност на търговци отвън комерсиалните кафези на закрития общински пазар.

Кметът Грудев добави, че болничното заведение в Асеновград е в подготвеност да оказва първа помощ при положение на открит случай на ковид в града, след което пациентът ще бъде превозен със специфичен превоз и съоръжение до пловдивска инфекциозна болница. За медицинския личен състав са обезпечени защитни маски, ръкавици и дрехи. Към момента изследваните за ковид асеновградчани са двама, като пробите им са негативни. Карантинираните към днешна дата в Асеновград са 25 души.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР