Община Асеновград организира конкурс за Най-добро домашно вино - реколта

...
Община Асеновград организира конкурс за Най-добро домашно вино - реколта
Коментари Харесай

Община Асеновград организира конкурс за "Най-добро домашно вино - реколта 2022 г."

Община Асеновград провежда конкурс за " Най-добро домашно вино - годишна продукция 2022 година ". Ще бъде раздаден награден фонд в размер на 1 890 лв. и две 50-литрови бурета. Разпределение по категории:
 
Награди за производители от асеновградския район:
ЧЕРВЕНИ ВИНА:
І място - 300 лв. и 50-литрово буре
ІІ място - 250 лв.
ІІІ място - 150 лв.
 
БЕЛИ ВИНА:
" Най-добро бяло вино " - 180 лв.
 
ВИНО РОЗЕ:
" Най-добро розе " - 180 лв.
 
ИЗКУСТВЕНО АРОМАТИЗИРАНИ ВИНА (ПЕЛИНИ):
І място – 180 лв.
 
Награда за " Производител от обитаемо място отвън община Асеновград ":
І място – 200 лв. и 50-литрово буре
ІІ място - 150 лв.
ІІІ място - 100 лв.
 
Специална премия " Никола Македонски ” - за произвеждане на домакински мавруд – 200 лв..
 
В състезанието могат да вземат участие производители на бели и червени виновност, розе и пелин от годишна продукция 2022 година Вината да бъдат бистри и предоставени в стъклени винени бутилки. Производителите могат да вземат участие единствено със лично произвеждане. В състезанието не могат да се включват виновност, създадени от грозде от директни сортове. Производителите наложително би трябвало да посочат сорта или сортовете, от които е създадено виното.
 
От всяко вино, препоръчано за присъединяване в състезанието, производителят би трябвало да има най-малко 30 бутилки. Проби от виновността (3 бутилки) би трябвало да бъдат предоставени най-късно 17.01.23 година Най-доброто домашно вино се дефинира от дегустационна комисия, в която са включени експерти от Национален институт за проучване и надзор на виновност и спиртни питиета - София, Университет по хранителни технологии - Пловдив, Изпълнителна организация по лозата и виното – София, " Винзавод ” АД – Асеновград и община Асеновград. Участие  може да бъде декларирано от 03.01.2023 година (вторник), от 08:00 до 17:00 часа, на I етаж от общинската администрация в града (на мястото, на което преди се обитаваше банка, против офиса на НАП),  краен срок  17.01.23 година (вторник).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР