Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино, реколта 2018

...
Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино, реколта 2018
Коментари Харесай

Конкурс за най-добро домашно вино в Асеновград

Община Асеновград провежда конкурс за най-хубаво домашно вино, годишна продукция 2018 година. Това оповестиха от отдел " Връзки с обществеността “ на Общината. В състезанието могат да вземат участие производители на бели, розета и червени виновност от тазгодишна годишна продукция. Вината да бъдат бистри и налети в стъклени винени бутилки. Производителите могат да вземат участие единствено със лични виновност. В състезанието не се позволяват до присъединяване виновност, създадени от грозде от директни сортове и които са изкуствено ароматизирани.

В регламента категорично е посочено още, че производителите би трябвало да посочат наложително сорта или сортовете, от които е създадено виното, като от всяко вино, препоръчано за присъединяване в състезанието, производителят би трябвало да има най-малко 30 броя бутилки. Желаещите да вземат участие могат да подадат поръчка за присъединяване в стая 405 на Община Асеновград до 15 януари. Най-доброто домашно вино ще се дефинира от дегустационна комисия от експерти.

Награждаването на спечелилите в състезанието ще бъде на 31 януари на пл. " Акад. Николай Хайтов “, като ще бъде раздаден награден фонд 1260 лв. и два броя 50-литрови бурета. Голямата премия за червени виновност е 300 лева и 50-литрово буре. Класиралите се на второ и трето място ще получат надлежно 250 лева и 150 лева Победителите при белите виновност и вино розе ще получат по 180 лева парична премия. Предвидена е също премия за производител от обитаемо място, което е отвън Община Асеновград – 50-литрово буре, както и специфична премия " Никола Македонски " за произвеждане на домакински мавруд в размер на 200 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР