Община Асеновград кандидатства по Проект Красива България – мярка Подобряване

...
Община Асеновград кандидатства по Проект Красива България – мярка Подобряване
Коментари Харесай

Реновират сградата на "Старата община" в Асеновград с проект

Община Асеновград кандидатства по Проект " Красива България " – мярка " Подобряване на публичната среда в обитаемоте места " - за финансиране ремонта на постройката на остаряла община. В момента там се обитават Туристически информативен център и Обредни домове и зали. Проектът е наричан " Ремонт на постройката на " Старата община ", находяща се на пл. " Академик Николай Хайтов " №2, гр. Асеновград ". Целта е възстановяване на положението й.
 
Проектното предложение планува осъществяване на ремонт на канализацията. Отводняване на пространството към постройката, дренаж и полагане на хидроизолация към основите. Частична обработка на компрометираната циментова мазилка по фасадите. Възстановяване на нарушени декоративни детайли. Демонтаж на остаряла и монтаж на нова окачена фасада и изцяло възобновяване мазилката на постройката.
 
Предвижда се и ремонт на невисок покрив и бордове при плосък покрив. Подмяна на входна врата и врата на балкон. Ще бъде инсталирано и художествено осветяване. По интериора са заложени възобновяване на компрометирани сектори по стени – изкърпване на мазилки, шпакловане, грундиране, боядисване, ремонт на остарял окачен таван на част от II етаж, монтаж на нов и други
 
Общата стойност на плановото предложение е в размер на 260 226,52 лева Съфинансирането, от страна на община Асеновград, при съставянето на общинския бюджет, ще е в границите на 145 226,52 лева За това дадоха единодушието си общинските съветници на постоянното си съвещание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР