Община Асеновград има възможност да достави Топъл обяд в подкрепа

...
Община Асеновград има възможност да достави Топъл обяд в подкрепа
Коментари Харесай

Община Асеновград набира потребители за услугата "Топъл обяд"

Община Асеновград има опция да достави " Топъл обяд " в поддръжка на уязвими жители, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност, в изискванията на оповестената изключителна обстановка, произлизаща от нуждата от ограничение на разпространяването на COVID-19, са в усложнение да обезпечат сами прехраната. Документи се подават в " Информационен център " в постройката на общинската администрация в Асеновград.

От безвъзмезден " Топъл обяд " все още се възползват 300 поданици на община Асеновград. Те са на друга възраст, като са избрани по лист. Услугата няма да бъде прекъсвана, срокът ще бъде продължен и потребителите ще могат да я употребяват и след 09.09.2022г.

Целевите групи са лица без приходи или с ниски приходи под линията на бедност; хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията; лица, на които е предоставена краткотрайна протекция по отношение на всеобщо нахлуване на разселени лица от Украйна; лица сложени под карантина - без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа; лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

" Топъл обяд " се осъществя със съдействието на Агенция " Социално подкрепяне " по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, посредством Операция " Осигуряване на топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 на територията на община Асеновград ".

Договор BG05FMOP001-5.001-083-C07 " Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 в община Асеновград”, финансиран по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, интервенция BG05FMOP001-5.001 " 3.1 - Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР