Община Асеновград има възможност да достави "Топъл обяд" в подкрепа

...
Община Асеновград има възможност да достави "Топъл обяд" в подкрепа
Коментари Харесай

Община Асеновград набира потребители на услугата Топъл обяд

Община Асеновград има опция да достави "Топъл обяд " в поддръжка на уязвими жители, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност, в изискванията на оповестената изключителна обстановка, произлизаща от нуждата от ограничение на разпространяването на COVID-19, са в усложнение да обезпечат сами прехраната. Това оповестяват от общината.

Документи се подават в "Информационен център " в постройката на общинската администрация в Асеновград, както и в кметствата по обитаемоте места в общината.

Хората, които могат да аплайват, би трябвало да дават отговор на следните условия:
– лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията;
– лица, сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа;
– лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка, и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Броят на потребителите по обитаеми места, ползващи услугата "Топъл обяд " към ноември 2020 година, е 228: от Асеновград – 102; от село Тополово – 44; от село Леново – 13; от село Избеглии – 2; от село Козаново – 3; от село Златовръх – 4; от село Конуш – 20; от село Новаково – 14; от село Мулдава – 7; от село Нареченски бани – 19. Предстои да се включат още 20 консуматори от селата Долнослав и Патриарх Евтимово и от квартал "Горни Воден ".

Финансирането е от „ Фонд за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица “ – Операция „ Осигуряване на топъл обяд “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР