„Обществото няма да се промени, ако продължава да съществува думата

...
„Обществото няма да се промени, ако продължава да съществува думата
Коментари Харесай

Вижте коя дума изчезва от закона, след решение на депутатите


„ Обществото няма да се промени, в случай че продължава да съществува думата „ неработоспособен “, чиято етимология е „ противозаконен “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и параолимпиец Михаил Христов в пленарна зала. По негово предложение Народното събрание единомислещо одобри на първо четене промени в Закона за държавните такси, и още 8 закона, с които думата „ неработоспособен “ се заменя със словосъчетанието „ хора с увреждания “.
Той акцентира, че въпреки самият той да се интегрирал измежду сътрудниците си, у нас към момента има разделяне на „ ние “ и „ вие “. „ Инвалидите в България не престават да си стоят в къщите. 80% от тях си стоят неинтегрирани, необщителни и ще си останат просто инвалиди. Целта ни е в Народното събрание да се опитаме, по един или различен метод, да променим мисленето на обществото “, сподели Христов и прикани законопроектът на Българска социалистическа партия да бъде подсилен. Според него това ще бъде първата крачка за консолидираното на хората с увреждания.
Христов акцентира, че въпреки, на пръв взор, тези промени няма да доведат до сериозна смяна, те са позитивна стъпка и жест към хората с увреждания. „ Битката занапред стартира. Моята цел е хората с увреждания да бъдат пълноправни жители на България, които съумяват да се осъществят, макар компликациите. Предстоят ни още законодателни начинания,свързани с този тежък проблем “, акцентира той.
Христов напомни, че едно от предизборните му обeщaния и причина да влезе в Българска социалистическа партия, и в политиката е била точно битката в отбрана на хората с увреждания и достойното отношение към тях.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР