„Обществото няма да се промени, ако продължава да съществува думата

...
„Обществото няма да се промени, ако продължава да съществува думата
Коментари Харесай

Отпада думата инвалид в законодателството

„ Обществото няма да се промени, в случай че продължава да съществува думата „ неработоспособен ", чиято етимология е „ противозаконен ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " и параолимпиец Михаил Христов в пленарна зала.
По негово предложение Народното събрание единомислещо одобри на първо четене промени в Закона за държавните такси и още 8 закона, с които думата „ неработоспособен " се заменя със словосъчетанието „ хора с увреждания ".
Той акцентира, че въпреки самият той да се интегрирал измежду сътрудниците си, у нас към момента има разделяне на „ ние " и „ вие ". „ Инвалидите в България не престават да си стоят в къщите. 80% от тях си стоят неинтегрирани, необщителни и ще си останат просто инвалиди. Целта ни е в Народното събрание да се опитаме, по един или различен метод, да променим мисленето на обществото ", сподели Христов и прикани законопроектът на Българска социалистическа партия да бъде подсилен. Според него това ще бъде първата крачка за консолидираното на хората с увреждания.
Христов акцентира, че въпреки, на пръв взор, тези промени няма да доведат до сериозна смяна, те са позитивна стъпка и жест към хората с увреждания. „ Битката занапред стартира. Моята цел е хората с увреждания да бъдат пълноправни жители на България, които съумяват да се осъществят, макар компликациите. Предстоят ни още законодателни начинания, свързани с този тежък проблем ", акцентира той.
Христов напомни, че едно от предизборните му общения и причина да влезе в Българска социалистическа партия, и в политиката е била точно битката в отбрана на хората с увреждания и достойното отношение към тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР