Обществото ни има нужда от КТ Подкрепа, а проблемите -

...
Обществото ни има нужда от КТ Подкрепа, а проблемите -
Коментари Харесай

Румен Радев похвали синдикатите, че поставят удара си върху енергетиката

Обществото ни има потребност от КТ " Подкрепа ", а проблемите - войната в Украйна и галопиращата инфлация, слагат живота на хората и на трудещите се в България на все по-голямо тестване. Ние дружно като държавно управление, работодателски и синдикални организации би трябвало да търсим отговор и решение на проблемите. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си пред XI постоянен конгрес на КТ " Подкрепа ".

Радев уточни, че КТ " Подкрепа " се трансформира в важен фактор, в опора на българските трудещи се, в знак на експертност и неприкритост в обществения разговор, в безсърдечен критик, само че и скъп и издирван сътрудник от всяка власт. Създателите на организацията не заложиха на елементарни обществени претенции, а на " здрави ограничения, непреходни демократични полезности и правила ", сподели Радев.

КТ " Подкрепа " не е просто синдикална организация, която се бори за по-добро възнаграждение и права, а отива доста по-далеч в своята отговорност и бъдещето на страната. Вие освен се борите за по-добри условия на работа и живот, обърна се Радев към синдикалистите, тъй като вижда, че те търсят аргументите на проблемите и техния произход, имат смелостта да ги посочват, да оферират експертни решения, основани на европейския и международен опит.

" Ние сме длъжни като общество да отговорим на упованията за бъдещето, че България и Европа ще се оправи с провокациите, а никой самичък не може да го реализира. Хората би трябвало да бъдат сплотени и солидарни, да имат ясни цели и да знаят по какъв начин да ги реализиран ", безапелационен бе президентът.

Той оцени, че КТ " Подкрепа " и КНСБ слагат огромно акцентиране върху енергетиката, Еврозоната и предоговарянето на Плана за възстановяване и резистентност. Най-важното е да съхраним автономността и независимостта на енергетиката, да използваме потенциала и мощностите, които сме построили, естествените дадености и достиженията на науката, настоя Радев.

Държавният глава чака, че ще продължи работата си със синдикатите и в нелек развой да разчита на тяхната диалогичност, експертност, отговорно отношение, отдаденост на бъдещето на България, на устойчивото развиване на обществото.

Румен Радев пожела здраве и сила на синдикалната организация. Той е сигурен, че ще работи със синдикатите за обективна, добра България и просперираща Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР