Обществото ни е разделено и за мен дълбоката основа на

...
Обществото ни е разделено и за мен дълбоката основа на
Коментари Харесай

Иван Костов: Слабостта на институциите се крие в разделението на обществото

Обществото ни е разграничено и за мен дълбоката основа на тази уязвимост на институциите се крие в разделянето на обществото.


Това съобщи пред Нова телевизия тази заран Иван Костов, министър-председател на България в интервала 1997-2001 година.

Костов прикани демократичната общественост да излезе и да гласоподава на балотажа в неделя, колкото и сложен да е изборът. " Аз не съм се включвал в акцията. В тази толкоз сложна обстановка, би трябвало да гласуваме и " не поддържам никого " не е избор ", добави Костов.

Според него в актуалната обстановка разпадането на така наречен „ сглобка “ довежда на власт президента Радев, който по думите на Костов, към този момент направи задоволително безобразия.

„ В този смисъл защитната отбрана може да наподобява съмнителна, само че това е някакъв щит “, акцентира някогашният министър председател.

За гласуването с машини, анулацията и решението на Върховен административен съд в следствие, Костов сподели: „ Фактът, че самият ДАНС не може да се ориентира в обстановката, в която взе участие, приказва, че в България и компетентността на институциите е извънредно ниска, а това пречи на политиците да образуват лично съответстващо мнение “.

„ Ако тези, които се назовават евроатлантици не схванат, че са създали огромна неточност с последния удар против изборния развой, тогава къде са демократичните полезности и евроатлантизма “, запита Костов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР