Обществото ни е живо, търпението ни е изчерпано. Това казаха

...
Обществото ни е живо, търпението ни е изчерпано. Това казаха
Коментари Харесай

Организаторите на протеста в София: Обществото ни е живо, търпението ни е изчерпано

Обществото ни е живо, търпението ни е изчерпано. Това споделиха уредниците на митинга в поддръжка на Дебора, която бе обезобразена от Георги Николаев Георгиев, съобщи кореспондент на Sofia24.bg.

" Обществото ни е будно. Обществото ни е живо. Нещата, които желаеме да се случат, ще се случат. Търпението ни е изчерпано. Това демонстрира наличието на всички хора тук ", обявиха те.

Заместник-председателят на ДСБ Кристина Петкова съобщи, че са нужни още промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, с цел да може да се подсигурява, че такива случаи повече няма да има. 

" Благодарим, че сте тук. Сигурни сме, че всички сте гневни. Това събиране през днешния ден демонстрира, че няма да поносим повече. Нито една повече. Това е борба, която водим години наред и въпреки Законът за отбрана от домашното принуждение да бе изменен предходната седмица и това да е първа стъпка, не е задоволителна.

Всички тук сме в качеството си на жители, майки, дами и хора. Да покажем, че няма да поносим повече принуждение над дами, принуждение учредено на пола и няма да допуснем нито една повече да бъде унизена, преследвана и рязана ", съобщи юрист Кристина Петкова.

Протестиращите скандираха " Няма да мълчим ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР