Общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън се повиши

...
Общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън се повиши
Коментари Харесай

Ръст в доверието на Байдън

Общественото утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се увеличи този месец до 42%, което е най-високото му равнище от март, сподели изследване на Ройтерс и " Ипсос ". Тридневното проучване, което завърши в неделя, сподели нарастване с 2% на известността на президента по отношение на предишния месец.

Около 80% от определящите се като демократи утвърждават Байдън, цели 91% от републиканците са недоволни от ръководството му.

Общественото утвърждение на Байдън се задържа под 50% от август 2021 година - месецът, в който американската войска бе изтеглена от Афганистан.

Републиканският ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти прикани във вторник да се започва следствие за импийчмънт на Байдън. Консерваторите упрекват Байдън, че е печелил, до момента в който е бил вицепрезидент от 2009 до 2017 година, от задграничните бизнес инициативи на сина си Хънтър Байдън. Досега не са показани никакви доказателства в поддръжка на изказванията им.

От четиримата президенти на Съединени американски щати, предшестващи Байдън, двама - Бил Клинтън и Доналд Тръмп - бяха отстранени от Камарата на представителите на Съединени американски щати ( " импийчнати " ) и оправдани от Сената на Съединени американски щати. Тръмп - на два пъти. Байдън евентуално също ще бъде импийчнат, тъй като консерваторите държат болшинство в долната камара.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР