Общественото обсъждане за пробива на Водната палата ще се състои

...
Общественото обсъждане за пробива на Водната палата ще се състои
Коментари Харесай

Съдбата на пробива на Водната палата: Позициите – днес, решението – от съветниците

Общественото разискване за пробива на Водната палата ще се състои през днешния ден в залата на Общинския съвет.  То ще бъде от 10:00 часа като се чака същинският спор дали би трябвало да се реализира  плана за транспортния възел на две равнища за връзка на бул. „ Цар Борис III Обединител ” и бул. „ Марица – Юг “.
Прочетете още
Това се случва месец след решението на локалния парламент за прекъсване на плана за 45 дни, до момента в който не се организира публично разискване и не се обясни цялата документи за плана.

Решение през днешния ден няма да бъде взето, само че ще се чуят всички позиции и причини – „ за ” и „ срещу ” пробива. Дали ще продължи или не планът, това ще е политическо решение. Ще се изготви протокол от разискването, като ясно ще бъдат записани всички позиции – на жители и специалисти. Оттам топката ще бъде трансферирана на локалния парламент. На базата на разискването,  те към този момент ще решат – дали да се спре дефинитивно планът, или той да продължи.

При първия сюжет Община Пловдив възвръща цялата инфраструктура към зоната с избор на компания през социална поръчка, а средствата се пренасочват към два други плана – кино „ Космос ” и форумите „ Изток ” и „ Юг ”.  Ако обаче бъде решено подлезът под кръстовището да продължи, то би трябвало да се избере и окончателния му вид за прекосяване на второто  равнище.

Очаква се на разискването да участват редица жители, както и специалисти в транспортния и строителния бранш.

Очаквайте детайлности!

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР