Общественото обсъждане на проектобюджета на Пловдив за 2024 г. е

...
Общественото обсъждане на проектобюджета на Пловдив за 2024 г. е
Коментари Харесай

Ето какво ще се строи през 2024 в Пловдив

Общественото разискване на проектобюджета на Пловдив за 2024 година е планувано за 27 януари, събота. Местните налози и такси няма да се усилват. Ще се актуализират обаче общинските наеми, в това число на жилища, които сега са 34 ст. на кв. м.

Пловдив ще разполага с 683 918 800 лв., като 383 772 473 лв. са приходите от действия, делегирани от страната. Приходите от локални действия са в размер на 278 832 399 лв..

Капиталовата стратегия възлиза на 123 375 273 лв..

Ето какво ще се строи през годината:

5 301 033 лева за „ Модър-Царевец “

3 364 000 лв. – за бул. „ Хаджи Димитър “

2 926 554 лв. – за ул. „ Владая “, като 1 милион от тях са от страната.

Останалите инфраструктурни планове, които ще се финансират от финансовата стратегия, са Голямоконарско шосе, „ Кукленско шосе “, бул. „ Северен “, Дондуковата градина, плувният комплекс с 50-метров басейн в парк „ Отдих и просвета “, стадионите „ Христо Ботев “ и „ Локомотив “, постройката на Хуманитарната гимназия „ Св.св. Кирил и Методий “, ДГ „ 8 март “, СУ „ Константин Величков “, спортният комплекс на езиковите гимназии и зоната към Художествената изложба на ул. „ Съборна “.

Костадин Димитров напомни и обектите, които се построяват със средства от страната – стадион „ Локомотив “ – с 41 милиона лв., стадион „ Христо Ботев “ – с  33 милиона лв., Голямоконарско шосе – с 9 милиона лв., както и улична инфраструктура в регион „ Тракия “, кино „ Космос “, чийто план ще бъде показан до дни, ул. „ Славянска “, ул. „ Генерал Колев “ и къща „ Ламартин “.

Най-много средства от разходната част – 41%, са планувани за сферата на образованието, а 22 на 100 са плануваните разноски за строителство, благоустройство и комунално строителство.

Местните налози и такси няма да се усилват, само че ще има актуализация на таксите за механически услуги, административни такси, ръководство на общинско имущество, позволения за градеж.

„ Ще бъдат обновени и наемите на общински жилища, които сега са 34 стотинки на квадратен метър потребна повърхност. Анализът на услугите демонстрира, че те от дълго време не са променяни, макар инфлацията “, разясни зам.-кметът по финанси Женя Петкова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР