Общественото напрежение в Белгия ще нарасне, ако се въведе задължително

...
Общественото напрежение в Белгия ще нарасне, ако се въведе задължително
Коментари Харесай

Белгийските власти се опасяват от напрежение при задължителна ваксинация

Общественото напрежение в Белгия ще нарасне, в случай че се вкара наложително имунизиране против ковид. Това се показва в отчет на службата за оценка на заканите, направен по данни от разследващата общественост и представен в локални медии.

Отбелязва се, че недоволството към този момент е доста поради въвеждането на документ при посещаване на доста публични места. В Белгия през вчерашния ден и през ноември бяха проведени митинги против противоепидемичните ограничения, в които участниците бяха хиляди. Вторият митинг през вчерашния ден бе със доста по-слабо наличие, само че медиите означиха присъединяване на представители на крайната десница.

През лятото някогашен боен, обвързван с крайнодесните, насочи смъртни закани против един от националните вирусолози и по-късно бе открит мъртъв, а събитията към гибелта бяха разказани мъгляво. В редиците на днешните протестиращи има всевъзможни - които отхвърлят ваксините; които са имунизирани, само че са против наложителната имунизация; които, даже имунизирани, са срещу необятното приложение на документа.

През последните седмици Белгия стартира да възвръща част от отпадналите през лятото облекчения на противоепидемичните ограничения. Премиерът Александер де Кро съобщи пред Народното събрание, че макар ваксинирането на 89 на 100 от пълнолетните, епидемията остава рискова и са нужни спомагателни старания.

Действащите ограничавания плануват работа от вкъщи и затваряне на нощните заведения най-малко до края на годината, удължение на зимната почивка на учениците. На общинско ниво доста градове започнаха да анулират базарите за Коледа, а управляващите в Брюксел лимитират достъпа до базара единствено за гости със документ.

Властите във Фландрия през днешния ден потвърдиха, че вариантът Омикрон на вируса, станал причина за ново повишение на ограниченията, е бил открит в пробите на белгийски възпитаници, завърнали се още в средата на ноември от Чехия след съревнование по водна топка. Досега в Белгия бе обявено за деветима инфектирани с новия вирусен вид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР