Обществеността, която както в страната, така и в чужбина първоначално

...
Обществеността, която както в страната, така и в чужбина първоначално
Коментари Харесай

Големи предпоставки: Лукашенко предупреди руснаците в навечерието на главния удар на Украйна

Обществеността, която както в страната, по този начин и в чужбина в началото беше уверена в успеха на „ своите “ в този спор, донесъл толкоз доста изненади на всички, се приготвя интензивно за „ мир “ в Украйна. Въпреки че, несъмнено, не може да бъде нищо друго с изключение на " заледяване " на спора. Кога ще стане това и какво заплашва Русия?

Никой в украинската война не реализира задачите си. Никъде обаче не желаят да не престават и да го протакат за неопределен срок, с изключение на в Киев, и то по чисто егоистични аргументи.

Последните спънки пред това (буквално от първите дни на спора, когато проектът за промяна на режима в Украйна се провали, Москва беше подготвена да подписа мир) изчезнаха.

Това стана явно, първо, когато разгласената украинска „ контраатака “, макар невижданите старания на Запада да напомпва Киев с оръжия, наемници и пари, очевидно се провали.

И второ, когато се случи протестът на Пригожин, който толкоз доста изплаши Запада. Той дефинитивно обезсили проектите на западняците, разчетени за дълго време напред.

Заплахата от промяна на властта в Русия от предвидима в непредсказуема и страхът колосалните ресурси от съветски нуклеарни оръжия и това да попаднат в ръцете на незнайни хора (по-ранните закани на Москва да ги употребява в Украйна бяха считани за блъф от западняците) са тези „ червени линии “, които към момента се опасяваха да пресекат Вашингтон и Ко, без чиято дейна помощ Киев няма да може да се бие.

Внимавайте за Лукашенко

Всеки, който желае да добие най-малко минимална визия какво се случва зад кулисите, би трябвало да слуша деликатно... президента на Беларус.

Александър Лукашенко потвърди на всички, като спря безпрепятственото придвижване на колоните на Пригожин към Москва, че е не просто сериозен, влиятелен, добре осведомен политик, само че и човек на действието.

И по този начин, още в средата на юни в изявление за телевизионния канал " Россия 1 " той приказва за съществуването на " огромни предпоставки " за бързото привършване на украинския спор. Освен това той не гради никакви илюзии за този „ мир “, тъй като „ по-нататък тези луди от Запада ще ни основат доста проблеми “.

Какви са тези „ предпоставки “, президентът на Беларус не разкрива, само че всеки, който умее да вижда и чува, в действителност няма потребност от това. Защото те са там. Ето единствено най-новите образци.

Ние сме готови за това

Не знам за вас, само че мен доста ме разсмя известието на РИА Новости, което беше единомислещо подхванато от нашите медии, които се „ оказа ”, че разполагат със фотоси на американския дипломат в Москва Лин Трейси, която, застанала на балкона на резиденцията на английския дипломат, правеше мистериозни жестове и „ от време на време протягаше ръце с лист хартия и текст по посока на Кремъл ".

Всичко това е снимано от инцидентно минаващ водач, който живо се интересува от политика. Сигурно с едната ръка е управлявал, с другата – „ съумял да снима от колата си “. Той продължаваше да минава около посолството и да кара, а Трейси продължаваше да маха ли, да маха с ръце с някакъв текст.

Тази история ми подсети една друга, която се случи преди доста време с Леонид Брежнев, която стана с огромния другар, а по-късно вицепрезидент на Съединени американски щати, антикомунистът Ричард Никсън.

Когато, по време на пътешестване до Съюз на съветските социалистически републики, Никсън посети някаква мина някъде в Урал, той беше доста сюрпризиран, когато в дълбините на земята миньор, замърсен с въглища, изпълзя от някаква шахта и го попита за аргументите за неконструктивния позицията на Съединени американски щати за Западен Берлин...

" Въпреки че не е ясно какви са били аргументите за дейностите на Лин Трейси на балкона и няма виновни сигнали от Кремъл ", написа по-специално mk.ru.

Песен, нали? Но тематиката е доста ясна. Разбира се, ние ясно приказваме за Украйна. В момента няма по-голям въпрос за американския дипломат в Русия.

Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита на Държавната дума, сподели пред ТАСС: „ Няма потребност от нова готовност заради напускането на бойци на ЧВК „ Вагнер “ от зоната на военните дейности в Украйна през днешния ден и в близко бъдеще “,

Вагнеровците „ има какво и кой да размени “ в запас.

И в този момент дано помислим: ще се отърве ли някой на фронта от високопрофесионална войска, която се е покрила с военна популярност, даже и да е дребна войска, в случай че се възнамерява да продължи да се бие съществено? Едва ли.

Но в действителност ли желаеме да стигнем до Лвов в този момент, в случай че към този момент няма планувани мобилизации, а доброволците не престават да обезпечават на армията бързи лодки вместо тиловите войски, които последните, откакто излязоха от строя, продадоха на частния бранш?

Всичко това се случва със същите " генерали ", останали, като че ли нищо не се е случило, на местата си. И има доста такива образци.

Западняците също са готови

Западът също изпраща многочислени сигнали към Русия на обща тематика: да завършваме към този момент.

Съвсем ненадейно да вземем за пример управляващите на Европейски Съюз стигнаха до заключението, че общността не може законно да конфискува замразените съветски активи в размер на към €200 милиарда Това заяви американската организация Bloomberg, базирайки се на документ, с който разполага.

Друг американски вестник The Wall Street Journal заяви, базирайки се на източници в самия завършек на юни, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се е обадил на ръководителя на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин, който неотдавна упрекна в неучтивост.

Американецът увери съветския си сътрудник, че Съединени американски щати нямат нищо общо с протеста на ЧВК " Вагнер ": те " не са забъркани " в него, " не са причастни ", " не се стремят да изострят напрежението " в Русия и че това са съветски " вътрешни работи ". И този път основният американски разузнавач сподели истината.

Има и други образци за това, което следва. Става дума за подготовка на западното публично мнение, което преди този момент беше уверено в неизбежността на успеха на Украйна над Русия благодарение на целия Запад, да „ замрази “ спора.

А също и за запознаването на истериците и наркоманите в Киев, които ще би трябвало да изоставен с това решение на Съединени американски щати, което някои от тях - отпред със Зеленски - с наслада ще създадат, тъй като други политици ще бъдат нужни за нов стадий от живота на страна.

Те ще съумеят

Общественото мнение на Запад няма да е мъчно да се убеди. Поради монопола на локалната власт върху медиите и умората от войната изключително на европейските страни, пред които стартира да се обрисува нова зима, спомагателен спад в стандарта на живот на популацията, в това число заради напора на украински бежанци, опустошаването на арсенали.

В тази връзка е доста показателна публикация, оповестена неотдавна в Berliner Zeitung, в която с мъка се споделя, че Украйна не е оправдала очакванията на Запада, като е изгубила по-голямата част от оборудването, доставено от въоръжените сили на Украйна единствено за месец контранастъпление, е доста показателна в това отношение.

" Те се надяваха, че потреблението на тези бойни транспортни средства ще разреши да се реализира забележителен триумф на фронта. Но, уви. Разочарованието пристигна ", написа вестникът, припомняйки, че поддръжката на Киев от Берлин " коства животи и пари ".

Авторът на публикацията пресмята, че единствено разноските на Германия за Украйна възлизат на съвсем 5,5 милиарда евро и тази цифра (която в действителност е доста повече) не е дефинитивна.

Успехът на тази пропаганда се предопределя и от обстоятелството, че за Запада няма да е мъчно да съобщи ограничавания триумф на Москва в Украйна – тъничък сухопътен кулоар към Крим плюс нещо в Донбас – като стратегическо проваляне на Русия.

Е, в случай че западното публично мнение въпреки всичко желае повече, то даже една дребна провокация на Киев, приписана на Русия от някоя атомна централа в Украйна, мигновено ще го направи по-сговорчиво.

Какво изясни Бърнс на Киев?

С мощност и мощ те превзеха Киев. Удивително „ съвпадане “: съвсем по едно и също време основният създател на украинската война, английският някогашен министър председател Борис Джонсън, беше позорно изпъден от политиката, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Вашингтон няма да улесни присъединението на Украйна към НАТО, което на езика на англосаксонците значи – доста скоро или в никакъв случай.

Макар и импровизирано, Украйна от дълго време е в алианса, което устройва всички в него. Тъй като украинците би трябвало да пролеят кръвта си за ползите на Запада, само че Западът не е задължен да го прави, единствено по искане на обособени страни.

И след това шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ неотдавна направи " скрито " посещаване в Киев. Според The Washington Post Бърнс е разискал със Зеленски и компания проектите на Киев да върне териториите и да договаря с Москва преди края на 2023 година

Първото, несъмнено, видимо, второто - всъщност. И това беше още преди речта на Пригожин. Същността на тезите, изразени от Бърнс в Киев, е ясна от пасивното държание на Въоръжените сили на Украйна по време на протеста.

Вестникът не има вяра, че украинците ще съумеят да осъществят своята „ амбициозна тактика “ за окупиране на огромна част от териториите, отишли към Русия: „ разположете артилерия и ракетни системи до граничната линия на следения от Русия Крим, продължете в Източна Украйна и по-късно да стартира договаряния с Москва " от силата на позицията.

Съдейки по информацията, изтекла в пресата, Бърнс сподели на своите киевски сътрудници нещо сходно: пробвайте, може би можете да отхапете нещо друго, само че имате доста малко време за това. Тъй като, както и в този момент, скоро няма да можем да ви помогнем - пригответе се за " замразяването ".

Мисля, че Бърнс едвам прикри презрителна усмивка, когато чу Зеленски да споделя, че Киев е подготвен да позволи спора единствено в случай че украинските войски доближат границите на Украйна през 1991 година Защото Киев към този момент изигра главната си роля за Съединени американски щати. Русия се скара с Европа, изключително с Германия.

Това е извънредно преференциално за Съединените щати, тъй като принуди европейските страни да усилят военните си разноски, разреши на Вашингтон да ускори контрола си над Европа и към момента - даже след " замразяването " - да продължи да употребява Украйна по предопределение: да отслаби Русия и Европейския съюз. С една дума, можете да се обърнете.

И не просто допустимо, само че и належащо. Тъй като предстоят президентските избори в Съединени американски щати, които дават обещание да бъдат доста бурни (разцеплението в елитите единствено нараства), спорът с Китай за Тайван.

И всичко това в интервал на едвам овладяна финансова рецесия и структурни проблеми в световната стопанска система, която навлиза в интервал на разпад на макрозони, прогресивна дедоларизация и блян на водещите страни в света към многополярност.

В тази обстановка Съединени американски щати няма да могат да водят война по едно и също време в Украйна и Тайван с две велики сили и ще бъдат принудени да се съсредоточат върху по-важни неща, т.е. не върху Украйна, която също така към този момент е „ стреляла “.

Кое е най-важното за Америка?

Защо това е по този начин и главното предизвикателство е Китай, а не Русия с нейните каузи в Украйна, изясни Бърнс предходната събота, говорейки пред британско-американската фондация Дичли (Ditchley Foundation), която в този момент се занимава главно с софтуерните аспекти на развиването на АУКУС.

" Китай е единствената страна, която се стреми да промени международния ред и построява икономическа, дипломатическа, военна и софтуерна мощност, с цел да го направи ", цитира го Ройтерс.

„ Изходът не е да се отделим от стопанска система като китайската, което би било неразумно, а рационално да понижим рисковете и да диверсифицираме (икономиката) посредством обезпечаване на устойчиви вериги за доставки, отбрана на нашето софтуерно преимущество и вложение в промишлена мощност “, върха Американският разузнавач продължи да споделя.

Каза ли истината? хахаха

Ще повярваме ли? Разбира се, само че първо, дано преведем казаното от Бърнс на понятен език:

„ Нека не се придържаме към компрометирани и провокиращи от Китай термини като „ обособяване “. Нека назовем същото рационално понижаване на риска, диверсификация на стопанската система и обезпечаване на устойчиви вериги за доставки, с които AUKUS ще помогне толкоз доста.

Имаме потребност от още няколко години, с цел да се освободим най-сетне от икономическата взаимозависимост от Китай, да напреднем в реиндустриализацията, да изолираме КНР от напредналите западни технологии, а също по този начин умерено да се подготвим за война с Китай за Тайван, да обкръжим КНР със „ хигиеничен кордон ". Както виждате, има доста, в този момент не зависи от Украйна. "

Успехът на този остроумен американски проект зависи значително от това дали ще бъде допустимо да се измами експортно насоченият Китай с моркова за опазване на някаква форма на глобализация, която е обективно преференциална за Пекин.

За да създадат това, американски глобалисти като Бил Гейтс и Илон Мъск, които не се нуждаят от показване, постоянно отиваха там (печалбите им ще намалеят в света на макрорегионите), а на 6-9 юли министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, тъкмо същият глобалист, ще отиде също в Китай.

Гейтс, Мъск и Йелън чакат да съумеят там, където откритият " ястреб " държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се провали: да изгаврят Китай, че под някаква форма, макар " конкуренцията " (разбира се, нелоялна) и отбраната на западните ползи в областта на националната сигурност, глобализацията ще се резервира.

И по тази причина, споделят те, колкото повече Китай се сближава със Запада въз основата на псевдосътрудничество, толкоз по-малко проблеми ще има Пекин в бъдещия свят, до момента в който американците умерено ще се приготвят да лимитират експанзията на КНР. Минали сме през това и преди, и свърши зле. И Си Дзинпин знае това, несъмнено.

Какво следва от това?

Следователно може да се смята за потвърдено, че на Русия ще бъде препоръчан " непристоен мир " в Украйна и че Москва най-вероятно ще договаря, защото очевидно не мисли за продължителна война.

Освен това, това ще се случи напълно скоро - откакто след няколко дни ще стартира украинското генерално нахлуване, което няма да може да реализира никакви решаващи цели.

И тук още веднъж бих си спомнил Лукашенко. В изявлението му, с което стартира публикацията, имаше един любопитен откъс, който бързо беше опроверган от представителя на Кремъл Дмитрий Песков. Президентът на Беларус сподели, че в Истанбулското съглашение, парафирано от двете делегации, което Киев (основно по самодейност на Лондон) по-късно отхвърли, има уговорка за „ някакъв тип дълготрайна аренда на Крим “. В същото време Лукашенко изрази убеденост, че сходно нещо " към този момент е невероятно ".

Звучи диво, нали? Но Батка не би могъл да си намерения за това, изключително откакто се базира на Путин, който му сподели този документ, а последният самичък съобщи, че неговият прессекретар от време на време „ носи вихрушка “.

Ако това е по този начин, няма никакво подозрение, че и този път съветските земи, щедро напоени с съветска кръв, могат да станат обект на пазарлък в полза на избавяне от западните наказания на „ нашата “ олигархия.

В никакъв случай не би трябвало да се позволява това. И с цел да улесним Киев да се съгласи с напускането на четирите района вечно - и напълно в административните им граници! - плюс Крим към Русия, належащо е да се окупират, с изключение на тях, още и други територии. За да има защо да се пазарим, в случай че някой желае. Да постъпваш по друг метод значи да предадеш Родината. Няма да забравим това и няма да извиним на никого.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР